Οι Γερμανοί δεν φύγανε ΠΟΤΕ

Ο εμφύλιος, μαζί με τις τεράστιες καταστροφές που έφερε στη χώρα, έδωσε δυστυχώς την ευκαιρία σε όσους συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, δωσίλογους, μαυραγορίτες και όσους πλούτισαν πίνοντας το αίμα του λαού μας, να βγουν αλώβητοι και ατιμώρητοι στην επιφάνεια και με την οικονομική δύναμη που είχαν αποκτήσει να επηρεάζουν την πολιτική ζωή της χώρας.
Ας μας πει κάποιος σε ποια άλλη χώρα της κατακτημένης από Γερμανούς Ευρώπης έμειναν ατιμώρητοι οι συνεργάτες τους και τα τσιράκια τους. Ας μας πουν ποια χώρα δεν διεκδίκησε και δεν πήρε αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν, ασύγκριτα λιγότερες από την Ελλάδα, ενώ εμείς 70 χρόνια μετά, ζήτουλες, εκλιπαρούμε να αποζημιώσουν έστω τα θύματα της θηριωδίας τους στο Δίστομο!
Αυτοί οι ίδιοι που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή, και που δεν έπαψαν να συνεργάζονται μαζί του ποτέ, ατιμώρητοι, όπως και άλλοι «σπουδαίοι» σήμερα, αυτοί όπως στα χρόνια της κατοχής, θα μας πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί το είναι μας, τον τόπο μας, ό,τι με τόσους αγώνες μάς άφησαν κληρονομιά οι πρόγονοί μας.
Και για όλα αυτά εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι, και δεξιοί και αριστεροί, όσοι από μας ή από τους δικούς μας πήραν μέρος στην Αντίσταση, και ήταν η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αντί ενωμένοι να ξαναχτίσουμε τον καμένο μας τόπο, αλληλοσφαχτήκαμε, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο να μας φέρουν πίσω τον κατακτητή να μας αγοράσει για λίγα ψίχουλα, με τα ευρωΜΑΡΚΑ του, τη γη που είχε πριν από 70 χρόνια δηώσει:
Έλληνες όπου γης, επιτέλους ας ΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ.

Ρωμιός


Σχολιάστε εδώ