Να τον χαίρονται αυτοί που τον διόρισαν…

Η επιστολή του κ. Μάτσικα έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,
Λυπάμαι που αναγκάζομαι για άλλη μια φορά να απαντήσω σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας, το οποίο στηρίζεται σε σενάρια φαντασίας του συντάκτη του και σε αντιδεοντολογικές εικοτολογίες. Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να θέσει όρια στη φαντασία, εκείνο όμως που μπορεί να απαιτήσει είναι και η άποψη του… καταγγελλομένου.
Ως επικεφαλής του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων αντιλαμβάνεσθε ότι είναι αστείο να απαντήσω στο ότι υποστηρίζομαι από εκδότη τοπικής εφημερίδας που εργάζεται στο ΑΠΕ/ΜΠΕ και… προσδιορίζεται ως ”φωνή του ΠΑΣΟΚ” στο πρακτορείο. Αλίμονό μου αν με στήριζε μόνον ένας συνάδελφος!
Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μου με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γιώργο Πεταλωτή, σας διαβεβαιώ ότι είναι συνεχής και άριστη, εκτός εάν ο συνεργάτης σας αντιθέτως έχει… εξακριβωμένες πληροφορίες. Και επειδή γνωρίζω πολύ καλά το κύκλωμα της διοχέτευσης χαλκευμένων ειδήσεων τόσο στην εφημερίδα σας (Σημ. «Π»: Ντροπή σας, κύριε Μάτσικα. Αυτά να τα αναζητήσετε αλλού… Και ξέρετε πού… Σας προκαλούμε να δώσετε ονόματα. Ποιο είναι αυτό το κύκλωμα, διαφορετικά είστε κοινός συκοφάντης. Να κάνετε τον σταυρό σας που είναι αρχή μας να μην καταφεύγουμε σε μηνύσεις και αγωγές… Μια θεσούλα θέλατε και σας την πέταξαν με αντάλλαγμα αυτά που κάνετε… Άξιος ο μισθός σας) όσο και σε άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, είναι πλέον ή βέβαιον ότι μόνον τις ενδόμυχες επιθυμίες του συντάκτη σας εξυπηρετούν.
Και τώρα ως προς την… ταμπα-κέρα:
Καμία επίθεση δεν εξαπέλυσα, όπως γράφετε, κατά του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ και ούτε σύμφωνα με τις πληροφορίες σας θέλω να τον καθαιρέσω. Άλλωστε η βοήθειά του στις μέχρι τώρα προσπάθειές μου, όπως άλλωστε και στην προηγούμενη διοίκηση, είναι πολύτιμη. Θεωρείτε λοιπόν συνετό να μην τον θέλω συμπαραστάτη στον αγώνα μου;
Το θέμα έχει ως εξής: Η εκλογή του κ. Μιχ. Ψύλου έγινε παράτυπα, αφού όταν έγιναν εκλογές ήταν προϊστάμενος της web Τν του πρακτορείου, σύμφωνα με το οργανόγραμμα της διοίκησης Ταμπακόπουλου, αλλά και γιατί έπαιρνε επίδομα θέσης από το 1993 ως υπεύθυνος πρωινής βάρδιας στο Τμήμα Διεθνών Ειδήσεων του πρακτορείου. Αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από το ΠΔ 191/2008, όπως θα δείτε και από τη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του πρακτορείου.
Ο κ. Ψύλος είχε ενημερωθεί από εμένα αρκετούς μήνες πριν για το θέμα, μια και μέχρι τότε κανείς δεν είχε μπει στον κόπο να λειτουργήσει το πρακτορείο με βάση το ΠΔ που είχε συντάξει η προηγούμενη διοίκηση. Και δεν είναι το μόνο που δεν τηρείται. Αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι γιατί δεν υπήρχε ΔΣ.
Στην πρόσκληση για το πρώτο ΔΣ περιλαμβανόταν το θέμα του εκπροσώπου ως το 2ο διαδικαστικό μετά την εκλογή γραμματέα για την τήρηση των πρακτικών. Το ΔΣ μετά από διεξοδική συζήτηση κατέληξε στην απόφαση να παραμείνει ο εκπρόσωπος ως παρατηρητής μέχρι ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ νέες εκλογές, όπου ο κ. Ψύλος μπορεί να διεκδικήσει την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των συναδέλφων αφού πρώτα παραιτηθεί από τη θέση ευθύνης που κατέχει και το επίδομα που λαμβάνει. Η απόφαση ελήφθη με 5 ψήφους υπέρ.
Ο κ. Ψύλος όμως επέλεξε τον δρόμο της αντίθεσης στις αποφάσεις του ΔΣ [σ.σ.: στο ΔΣ συμμετέχουν 4 μέλη διορισμένα και 5 (!) μέλη που υποδεικνύονται από τις ενώσεις συντακτών, την ΕΙΗΕΑ και το Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ο κ. Ψύλος ως εκπρόσωπος των εργαζομένων].
Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Σας επισυνάπτω την επιστολή του εκπροσώπου προς εμένα (κοινοποιείται και στους κ. Γ. Πεταλωτή και Γ. Πετρουλάκη) και την απάντησή μου, καθώς και τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του πρακτορείου για τη νομιμότητα της εκλογής του.
Για το θέμα της εκπροσώπησης της ΕΣΗΕΜΘ δεν γνωρίζω τίποτα, αλλά είναι και θέμα συνδικαλιστικό, για το οποίο δεν μου πέφτει λόγος. Τέλος σε ό,τι αφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του επί 30 χρόνια συναδέλφου μου, διευθυντή μου και συμβούλου έκδοσης στα ”ΝΕΑ” και πρώην διευθυντή σύνταξης στο πρακτορείο και τέλος μέλους του ΔΣ του πρακτορείου Βασίλη Νικολόπουλου, νομίζω ότι το σκεπτικό της αντικατάστασής του ήταν η ηλικιακή ανανέωση των μελών.
Αξίζει εδώ να σημειώσω ότι θα περίμενα τη συμβολή σας στην πορεία ανάκτησης της αξιοπιστίας του πρακτορείου με εποικοδομητικές προτάσεις, όπως κάνατε πυκνά συχνά για τα ”επιτεύγματα” της προηγούμενης περιόδου, και όχι μόνον στείρα και καταγγελτική τακτική, πόσω μάλλον που αυτή στηρίζεται σε ανύπαρκτα στοιχεία.
Κύριε Διευθυντά,
Εάν πραγματικά σας ενδιαφέρει η πορεία του πρακτορείου, είμαι στη διάθεσή σας. Ενδεικτικά αναφέρω τη χαώδη κατάσταση την οποία παρέλαβα, όπως χρέη πλέον των 2 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, τιμολόγια χωρίς συμβάσεις, συμβάσεις χωρίς τιμολόγια, εντολές για δωρεάν παροχή υπηρεσιών κ.λπ., καθώς και την ολιγωρία των υπηρεσιών για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Ευχαριστώ πολύ,
Ηλίας Κ. Μάτσικας»


Σχολιάστε εδώ