Μέχρι και το μαγνητόφωνο για τα πρακτικά της ΕΣΗΕΑ έκανε φτερά

Μετά τις καταγγελίες της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων ο γενικός γραμματέας Α. Νταβανέλλος υποχρεώθηκε να δηλώσει στη συνεδρίαση της Πέμπτης την απώλεια και να ζητήσει από το ΔΣ να αποφασίσει να κάνει καταγγελία, μήπως και διώξει από πάνω του τις ευθύνες. Η συγκομιδή από τις διάφορες… «επισκέψεις» τρίτων στην ΕΣΗΕΑ περιλαμβάνει:

– Αρχεία
– Κινητό τηλέφωνο
– Κατάλογο με τα στοιχεία των μελών
– Την επίσημη σφραγίδα της Ένωσης

Το καταπληκτικό είναι ότι με ανάρτηση στο διαδίκτυο συγκεκριμένου μπλογκ, που συνήθως πλέκει το εγκώμιο της ομάδας Κουμπιά – Σπανοπούλου – Νταουντάκη, διαβεβαιώνεται ότι δεν χάθηκε τίποτα και όλα είναι στη θέση τους, προφανώς για να κουκουλωθεί η υπόθεση… Η προχθεσινή απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με πρόταση Νταβανέλλου – Σόμπολου, όμως λέει: «… Μετά την κατάληψη του κτιρίου στις 10.2.11 διαπιστώθηκε η απώλεια ενός τηλεφωνικού καταλόγου όλων των μελών και ενός ψηφιακού ηχογράφου της ΕΣΗΕΑ. Το ΔΣ αποφασίζει να δηλωθεί η απώλεια στην Αστυνομία».

Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο και το τι συμβαίνει με τις καταγγελίες που αφορούν το Ταμείο της ΕΣΗΕΑ, όπου παραμένουν ανείσπρακτα:

– 346.000 ευρώ από συνδρομές μελών που έχουν παρακρατήσει εργοδότες,
– Δύο τρίμηνα αγγελιοσήμου από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ,
– Τρία τρίμηνα αγγελιοσήμου από τον ΕΔΟΕΑΠ,
– Και άλλα πολλά.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων Δημήτρης Τσαλαπάτης: «Μέσα σε μια τέτοια διάλυση και παρακμή πώς να περισσέψει στη θλιβερή πλειοψηφία του ΔΣ χρόνος ώστε να σταθούν οι ΣΣΕ όρθιες;

Απλώς κάθε μέρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις σηκώνουν ψηλά τα χέρια στην κάθε μορφής αυθαιρεσία από την κυβέρνηση και τους εργοδότες, που πετάνε τον κόσμο στον δρόμο, και στη διαπλοκή, που μαζί με τους παπαγάλους της κάνουν σκουπίδια δικαιώματα και ενημέρωση».


Σχολιάστε εδώ