Μάχη μνηστήρων για 3 θέσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο

Ο στόχος είναι να συμπληρωθούν οι θέσεις αυτές από τους Χρήστο Πολυζωγόπουλο, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο και Χρήστο Πρωτόπαπα. Ο πρόεδρος της ΟΚΕ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει κάνει ανοίγματα προς τον Παναγιωτακόπουλο για να εκλεγεί στη συγκεκριμένη θέση, αφού οι προσπάθειες που έγιναν από τον ίδιο για αλλαγή του άρθρου του καταστατικού που ορίζει τη θητεία του εκάστοτε προέδρου δεν έχουν καρποφορήσει.
Αν ο Πολυζωγόπουλος δεν καταφέρει να εκλεγεί στο Πολιτικό Συμβούλιο και δεν βρεθεί επίσης τρόπος να παραμείνει στην προεδρία της ΟΚΕ, τότε θα μείνει με άδεια χέρια. Στο παρασκήνιο λέγεται ότι αυτήν την ώρα καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθούν οι απαιτούμενοι συσχετισμοί ανάμεσα στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που θα τον εκλέξουν για το ΠΣ πριν από τις 4 Μαρτίου, οπότε θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο Πολυζωγόπουλος είχε συνταχθεί με τον Παναγιωτακόπουλο για σύγκληση συνεδρίου και όχι εθνικής συνδιάσκεψης, κάτι που τελικά θα αποφασιστεί από τον Παπανδρέου.
Και για να μη φανεί ότι γίνεται στροφή 180 μοιρών, η σκέψη που υπάρχει τώρα είναι να επιμείνουν στην πραγματοποίηση του συνεδρίου, για την ιδεολογικοπολιτική αποσαφήνιση της ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ και όχι για εκλογές προέδρου και νέου Εθνικού Συμβουλίου.
Ο πρωθυπουργός πάντως, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τους σκοπέλους, δεν σκέφτεται με τίποτα την πραγματοποίηση συνεδρίου, γιατί θα έβγαιναν προς τα έξω οι εσωκομματικές διαμάχες. Έχει μάλιστα δώσει εντολή στα κομματικά στελέχη που τον στηρίζουν να σταματήσουν κάθε συζήτηση επί του θέματος.


Σχολιάστε εδώ