Θα κλείσουμε «Goal News» και Sentra

Στη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης με την ΕΣΗΕΑ, από την οποία αποχώρησε νωρίτερα ο Στ. Ψυχάρης, επανέλαβε αυτό που το «Π» είχε αποκαλύψει, ότι είχε τεθεί στο τραπέζι σε προηγούμενη συνάντηση πως πρέπει να γίνουν μειώσεις της τάξεως του 15% στις αμοιβές και μείωση της κυριακάτικης αποζημίωσης στο 75%. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την ΕΣΗΕΑ και η συνάντηση διακόπηκε.

Την προηγούμενη μέρα, με τους ίδιους περίπου συνομιλητές, αλλά στην έδρα του Πήγασου, τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζήτησαν να σταματήσει τις μειώσεις στις αμοιβές της Κυριακής, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό. Ο Πήγασος προχωράει στο αθλητικό newsroom, χωρίς να δεσμεύεται ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Το αντίθετο μάλιστα. Εκτός Sentra βρέθηκαν έξι εργαζόμενοι που αμείβονταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Απολύσεις δημοσιογράφων της ΕΡΤ με δύο δουλειές στο Δημόσιο!

«… Σε δέκα δεκαπέντε μέρες θα έχουν ανακαλυφθεί όλοι όσοι δημοσιογράφοι παραβιάζουν τους νόμους και τους κανονισμούς της ΕΡΤ για να απολυθούν». Η φράση ανήκει στον πρόεδρο της ΕΡΤ Θανάση Παπαγεωργίου και είναι απόσπασμα από την ομιλία του στο 27ο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα με «όλα τα στοιχεία των δημοσιογράφων του δημόσιου τομέα» και όσοι δημοσιογράφοι «παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία, μέσω μη χορήγησης άδειας παράλληλης απασχόλησης ή δουλεύοντας σε ανταγωνιστικά Μέσα, θα απολυθούν». Σημείωσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ένας από τους συμβασιούχους κατά τη στιγμή που θα υπογράψει τη σύμβασή του να του επιτραπεί να έχει οποιαδήποτε παράνομη χιαστί απασχόληση».


Σχολιάστε εδώ