επί του πιεστηρίου

Αναδεικνύουν τις ευθύνες τις δικές μας, του κάθε πολίτη, της Εκκλησίας και των κοινωνικών φορέων. Τα ζητάμε όλα από το κράτος. Τα βάζουμε με τους εργαζόμενους σʼ αυτά τα κέντρα πόνου και θλίψης, ξεχνώντας ότι κι αυτοί ζουν κάθε μέρα με το δράμα αυτών των παιδιών.

Κι όμως, ο καθένας μας μπορεί να αφιερώσει κάποιες ώρες σʼ αυτό το ίδρυμα για να γλυκάνει αυτά τα παιδιά, που τα έχουν ξεχάσει ακόμη και οι γονείς τους. Να αισθανθούν λίγη αγάπη, να νιώσουν μια ζεστή αγκαλιά, ένα χάδι. Ο εθελοντισμός, η προσφορά μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα. Και να καλύψει ανάγκες. Η Εκκλησία, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος ας μπει μπροστά. Με πρώτο του στόχο όπου υπάρχουν Λεχαινά.

***

Κλειστό επάγγελμα η απόσυρση…

Τελικά η απόσυρση έγινε για να βοηθήσουμε την οικονομία της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων χωρών που παράγουν αυτοκίνητα; Και μας περισσεύουν λεφτά για να βγουν έξω; Τίνος φαεινή ιδέα ήταν να υποχρεώνεται εκείνος που αποσύρει το αυτοκίνητό του να αγοράσει καινούργιο; Γιατί να μην πάρει μεταχειρισμένο; Τόσες μάντρες υπάρχουν. Με χιλιάδες αυτοκίνητα. Για τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων έγινε η απόσυρση; Και η ελεύθερη βούληση του πολίτη απαγορεύεται; Κλειστό επάγγελμα και η απόσυρση, κύριε πρωθυπουργέ και κύριε υπουργέ των Οικονομικών; Την ώρα που υποτίθεται ότι ανοίγετε τα κλειστά επαγγέλματα; Τι υποκρισία είναι αυτή; Τι αβάντα στη Γερμανία…

Ένα σωρό άδεια ακίνητα που ερειπώνουν έχει το Δημόσιο. Μια τεράστια περιουσία παραμένει αναξιοποίητη. Και αντί να έχει δοθεί εντολή σʼ όλους τους κρατικούς οργανισμούς και τις επιχειρήσεις που υπάγονται στο Δημόσιο, όποιες κτιριακές ανάγκες έχουν να τις καλύπτουν από ακίνητα του Δημοσίου, ο ΟΠΑΠ και το Κτηματολόγιο με προκηρύξεις τους, που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες την περασμένη εβδομάδα, αναζητούν κτίρια για αγορά και ενοικίαση! Παίρνεις ή δεν παίρνεις βούρδουλα; Για περιορισμό των δαπανών μιλάει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, και οι πρόεδροι στους οργανισμούς που έχουν διορίσει τους γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια…

Εκτός από τον Παλαιστίνιο που συνελήφθη ως μέλος τρομοκρατικής ομάδας και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και οι διαπιστώσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήταν ότι «κάτι ετοίμαζε» με τα πράγματα που μάζευε, υπάρχει κι άλλος που κρατείται εδώ και έναν χρόνο στη φυλακή. Και ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Το «ΠΑΡΟΝ» είχε αποκαλύψει στο φύλλο της 28ης Νοεμβρίου ότι κρατούνται στον Κορυδαλλό 4 ύποπτοι ως μέλη της Αλ Κάιντα. Και για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε.


Σχολιάστε εδώ