Επέβαλε κύρωση το ΕΣΡ, ενώ η αρμοδιότητα ήταν της ΕΕΤΤ!

Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την 3704 /2010 απόφασή του επί της προσφυγής του τηλεοπτικού σταθμού Nine, του Ομίλου Κοντομηνά, αποκαλύπτει την προχειρότητα των αποφάσεων του ΕΣΡ, που επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό για εκπομπή σε άλλη συχνότητα, αν και η αρμοδιότητα αυτή είχε περάσει στην ΕΕΤΤ! Κρίνει το αίτημα του σταθμού, για την ακύρωση του προστίμου, «βασίμως προσβαλλόμενο», όμως λόγω «της μείζονος σπουδαιότητας» του ζητήματος το παραπέμπει στην Ολομέλεια!
Δεκάδες σταθμοί που έχουν κληθεί να πληρώσουν πρόστιμο για παράνομη εκπομπή, ύστερα από απόφαση του ΣτΕ, από το 2006 και μετά, μπορούν να διεκδικήσουν πίσω τα χρήματά τους.
Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρει πως το Channel Nine με βάση την αίτησή του μπορούσε να εκπέμπει από τη συχνότητα 42 από τα κέντρα εκπομπής Πάρνηθας και Υμηττού, εντός του λεκανοπεδίου. Ύστερα όμως από έλεγχο της Διεύθυνσης Φάσματος της ΕΕΤΤ διαπιστώθηκε ότι μετέδιδε παρανόμως σήμα από τον δίαυλο 23, με κέντρα εκπομπής στις θέσεις Λαύκα και Μαυροβούνι στον Νομό Κορινθίας. Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ (απόφαση 90/21.2.2006) και επέμεινε στη θέση του αυτή, απορρίπτοντας τη σχετική αίτηση θεραπείας (απόφαση 269/30.5.2006). Όμως το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ υπενθυμίζει πως απλώς… είχε αλλάξει η νομοθεσία και ότι ο νόμος 3431 / 2006 αναφέρει πως τις διοικητικές κυρώσεις σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών τις επιβάλλει πλέον η ΕΕΤΤ… «Συνεπώς, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εστερείτο πλέον αρμοδιότητας για την έκδοση των προσβαλλόμενων πράξεων», υπογραμμίζει το Δ΄ Τμήμα…


Σχολιάστε εδώ