Εκλογές τον Απρίλιο «βλέπουν» οι συνδικαλιστές

Το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο «βλέπουν» σχεδόν όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των οργανώσεων στις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Αφορμή για αυτήν την τόσο σημαντική πολιτική εκτίμηση αποτελεί η κοινή διαπίστωση όλων, σύμφωνα με την οποία οι διοικήσεις των επιχειρήσεων αυτών «αιφνιδίως» άλλαξαν τακτική και στάση απέναντι στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συνδικάτων, ενώ παράλληλα αναζητούν τρόπους εκτόνωσης εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ εργοδοσίας – συνδικάτων για οποιονδήποτε λόγο. Με το σκεπτικό αυτό, πολλοί συνδικαλιστές θεωρούν ότι και η μεγάλη αναμέτρηση στον χώρο της ΔΕΗ μετατίθεται για μετά τον Απρίλιο.
Και τα συνδικαλιστικά στελέχη μέλη της ΕΕ της ΔΑΚΕ που συνεδρίασαν την Πέμπτη, υπό την προεδρία του κ. Ν. Κιουτσούκη, συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό την παραπάνω εκτίμηση, θεωρώντας ότι έφτασε η ώρα για να απορριφθούν από τον λαό τόσο η πολιτική του διαβόητου Μνημονίου, όσο και οι εκφραστές της.
Στην ίδια συνεδρίαση της ΕΕ της ΔΑΚΕ φάνηκε ότι ανοίγει ο δρόμος για την ανανέωση των εκπροσώπων της παράταξης της ΝΔ στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, αλλά και το γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ των στελεχών της. Πιο ενδεικτική όλων, η στάση του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ Βαγγ. Μπουζούλα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «νέο αίμα, νέοι συνδικαλιστές, πρέπει να προωθηθούν και να αναλάβουν ευθύνες» στα ηγετικά κλιμάκια σε ΔΑΚΕ και ΓΣΕΕ. Η τοποθέτηση αυτή του κ. Μπουζούλα προοιωνίζεται ανακατατάξεις στη ΔΑΚΕ/ΓΣΕΕ κατά τη συνεδρίαση της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, με ανάληψη του αξιώματος του γενικού γραμματέα από τον κ. Κιουτσούκη.
Σημειώνουμε ότι μετά την πρόσφατη κρίση στη ΓΣΕΕ, που είχε αποτέλεσμα την αποχώρηση από το προεδρείο των κ. Μπουζούλα και Γαβρίλη (Αυτ. Παρέμβαση), η ΔΑΚΕ επανήλθε μετά τη διαφοροποίηση των στελεχών της ΠΑΣΚΕ, καθώς τώρα τόσο ο πρόεδρος Γ. Παναγόπουλος όσο και οι κ. Στ. Ανέστης, Φιλ. Θωμάς, Βαγγ. Μουτάφης εμφανίζονται πρόθυμοι να ενημερώνουν, να συζητούν και να διαβουλεύονται επί όλων των θεμάτων.


Σχολιάστε εδώ