Δύο στα δύο για τον Κοντομηνά

Ο επιχειρηματίας κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Ι΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώ ταυτόχρονα απορρίφθηκε πριν από λίγο καιρό και η αγωγή του Στάθη Τσοτσορού με την οποία διεκδικούσε περίπου 87 εκατ. ευρώ.
Το δικαστήριο μάλιστα επιδίκασε την καταβολή του 1,6 εκατ. ευρώ της δικαστικής δαπάνης από τον πρώην μέτοχο του Alpha. Στο επίκεντρο της κατηγορίας που εξαπέλυσε στη μήνυση εναντίον του Δ. Κοντομηνά ήταν η «απιστία κατ’ εξακολούθηση». Πρόκειται για την περίοδο 2003-2004, όταν ίσχυε ο νόμος περί βασικού μετόχου και ο Δ. Κοντομηνάς είχε δανειοδοτήσει την εταιρεία με το ποσόν των 68 εκατ. ευρώ, το οποίο εμφανιζόταν να προέρχεται από αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου. Το ΕΣΡ είχε επιβάλει τότε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για παράβαση του νόμου περί βασικού μετόχου.
Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, ότι δεν προέκυψε ζημία της εταιρείας και επομένως δεν στοιχειοθετήθηκε η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση της κατηγορίας. Ο επιχειρηματίας διέθεσε τα ποσά αυτά στην εταιρεία λόγω των οικονομικών της προβλημάτων, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν επήλθε ζημία στα συμφέροντά της και των μετόχων της, ενώ παράλληλα το πρόστιμο του ΕΣΡ δεν έχει εκτελεστεί.


Σχολιάστε εδώ