διάδρομοι και ψίθυροι

ξΤράπεζες: Και να θέλει κανείς να ξεφύγει, δεν μπορεί. Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε αρκετά αντικρουόμενα δεδομένα για τον κλάδο. Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας έκανε λόγο για εγγενείς αδυναμίες του κλάδου στο να προχωρήσουν συγχωνεύσεις μεταξύ τραπεζών, ενώ λίγες ημέρες μετά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που κατέθεσε στη Βουλή, ορθά κοφτά χαρακτηρίζει «επιβεβλημένη και αναπόφευκτη την αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος». Ποιος με ποιον, κύριε διοικητά;
ξΠάντως την εβδομάδα που πέρασε αρκετές πιέσεις δέχθηκαν η Κύπρου, το Ταχ. Ταμιευτήριο, αλλά και οι Εθνική, Αγροτική και Eurobank. Η Marfin Popular προέρχεται από την αύξηση κεφαλαίου, οπότε θα κριθεί οσονούπω η συμπεριφορά της!
ξS&B: Καιρό είχαμε να ακούσουμε ειδήσεις για την Αργυρομεταλλευμάτων. Τώρα έρχεται η
Alpha Finance και προβλέπει κέρδη-ρεκόρ για το 2011, βάζοντας σύσταση για το χαρτί.
ξΟΛΠ – ΟΛΘ: Μεταξύ των δύο λιμανιών η στήλη –κι όχι μόνον αυτή– ποντάρει στη… συμπρωτεύουσα.
ξΚαι αυτήν την εβδομάδα είχαμε αρκετές εκθέσεις ξένων οίκων για εισηγμένες στο ΧΑ και το συμπέρασμα είναι –ξανά– πως οι μεγάλοι θεσμικοί επιμένουν ακόμα σε «αμυντικές επιλογές», ήτοι σε εξωστρεφείς (εξαγωγικές δηλαδή) εταιρείες και σε αυτές με αναμενόμενα υψηλά μερίσματα. Του τύπου Μυτιληναίος, Frigoglass, 3Ε, κ.λπ.
ξFolli Follie Group: Μετράει συνεχώς νέους «φαν», τόσο εντός, όσο και εκτός των τειχών.
Ίδωμεν…
ξΟΤΕ: Μιας και ο λόγος για τις εκθέσεις των αναλυτών, μέσα σε έναν μήνα δημοσιεύτηκαν συνολικά 15 διαφορετικές εκθέσεις-συστάσεις για τον Οργανισμό. Με τους αναλυτές να έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, καθώς στις τιμές για τον ΟΤΕ έχουμε διαβάσει από τα 6,7 ευρώ έως και τα 11 ευρώ. Πώς ακριβώς αποτιμάνε μια μετοχή οι «έμπειροι αναλυτές» κάθε εταιρείας;
ξΠάντως όποιος έχει διάθεση και χρόνο, καλό θα ήταν να «μετρήσει» τις επιλογές των μεγάλων οίκων. Ασχέτως πώς τις «βγάζουν» τις επιλογές τους, σε αρκετές δείχνουν να συμφωνούν. Προσώρας κατά μέσο όρο οι περισσότεροι αναλυτές συγκλίνουν στην επιλογή της ΔΕΗ, της Motor Oil και της ΜΕΤΚΑ.


Σχολιάστε εδώ