Γιατί τον «παραπέμπουν» στη Βουλή

Σημεία και τέρατα αναφέρει πως γίνονται στο ΑΠΕ ο υπεύθυνος του Τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι το πάνε για… ξεπούλημα σε ιδιώτες. Συγκεκριμένα:
Σε ερώτηση που κατέθεσε ο υπεύθυνος Τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου, προς τον αρμόδιο υπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή, υπογραμμίζει ότι στην εσωτερική λειτουργία του πρακτορείου συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και ειδικότερα: Δημοσιογράφοι και υπάλληλοι μετατίθενται αυθαίρετα σε άλλες θέσεις, τμήματα καταργούνται, αλλάζουν οι συνθήκες εργασίας, με συνέπεια να πέσει στο μισό η επισκεψιμότητα του Πρακτορείου και τα έσοδα να μειωθούν κατά ένα εκατομμύριο και πλέον ευρώ.
Σε άλλο σημείο της ερώτησης ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει:
Ο διευθυντής του πρακτορείου κ. Ηλίας Μάτσικας προχωρά σε τοποθετήσεις διευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων, που είναι εξόχως παράνομες, αφού δεν προβλέπονται από το ΠΔ 191. Σε ορισμένες περιπτώσεις για τις θέσεις αυτές… έδωσε και τις ανάλογες αυξήσεις. Μεταξύ των ευνοημένων αρχισυντάκτης τμήματος, που λειτουργεί κατ’ εντολή του, εκφοβίζοντας και τρομοκρατώντας δημοσιογράφους και υπαλλήλους, τη στιγμή κατά την οποία πλην του γεγονότος ότι δεν προβλέπεται η θέση που κατέλαβε, έχει και το ασυμβίβαστο ότι είναι εκδότης-διευθυντής καθημερινής εφημερίδας του Πειραιά. Προφανώς γι’ αυτό και η διεύθυνση του ΑΠΕ τον έκανε και αρχισυντάκτη υπεύθυνο για την… αυτοδιοίκηση!
Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στην προσπάθεια καθαίρεσης του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του Πρακτορείου, τονίζει ότι το ΑΠΕ – ΜΠΕ έχει μεταβληθεί σε όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας, αφού προβάλλει μόνο τις κυβερνητικές δραστηριότητες, ενώ δεν αναφέρει λέξη για τα θέματα που αφορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κατόπιν αυτών, ο βουλευτής της ΝΔ ερωτά τον κ. Πεταλωτή:
= Έχει συναινέσει στη μετατροπή του Εθνικού Πρακτορείου σε κομματικό όργανο προπαγάνδας;
= Είναι εις γνώσιν του το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού με τις ευλογίες του κ. Μάτσικα από συγκεκριμένο δημοσιογράφο, που καταλαμβάνει θέση ασυμβίβαστη με την ιδιότητά του ως εκδότου-διευθυντή, και η τοποθέτηση δύο βοηθών;
Ο Π. Λαφαζάνης
Την υποβάθμιση της λειτουργίας του ΑΠΕ και του ΜΠΕ και την απαξίωσή τους επιδιώκει η κυβέρνηση μετά την περικοπή της τακτικής της επιχορήγησης που έχει συνέπεια την καθυστέρηση της καταβολής των μισθών στους εργαζόμενους και τη δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας. Αυτό καταγγέλλει με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Γ. Ραγκούση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει πως ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ – ΜΠΕ προσπαθεί να καθαιρέσει τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του Πρακτορείου. Γι’ αυτό ερωτά τον υπουργό αν θα μεριμνήσει για την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης, όπως ορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα, αν υπάρχει σχεδιασμός για τη σταδιακή μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση του Πρακτορείου και αν θα παρέμβει ενάντια στην προσπάθεια της αυθαίρετης καθαίρεσης του εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του ΑΠΕ – ΜΠΕ από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή.


• Σύμφωνα με όσα λένε οι αρχισυντάκτες στο ΑΠΕ, την Τρίτη θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι για τον Ιανουάριο και την Παρασκευή για το τέλος του μήνα.


Σχολιάστε εδώ