Γερμανικό κλοπιράιτ…

Αν οι έρευνες που γίνονται αποδείξουν ότι η καταγγελίες ευσταθούν, τότε ο γερμανός πολιτικός και μεγάλη ελπίδα της συντηρητικής παράταξης (ανήκει στο βαυαρικό CSU) θα χάσει τον τίτλο του δόκτορα.
Ο… φέρελπις γερμανός πολιτικός ζήτησε να του αφαιρεθεί ο τίτλος του δόκτορα μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, αλλά απέφυγε να εμφανιστεί δημόσια παρατείνοντας σκόπιμα την επίσκεψή του στο Αφγανιστάν. Παρʼ όλα αυτά εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο παιδί των γερμανικών ΜΜΕ, λόγω της αριστοκρατικής του καταγωγής και του προφίλ του «καλού παιδιού» που καλλιεργεί. Γιʼ αυτό άλλωστε η Μέρκελ τον έβαλε στην κυβέρνησή της χωρίς να έχει καμία εμπειρία, μια και η μόνη δουλειά που είχε στο βιογραφικό του ήταν μια θέση στην… τριμελή εταιρεία του πατέρα του. Αρχικά του είχε ανατεθεί το υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν ήταν… τυχερός γιατί επί των ημερών του «έσκασε» το φιάσκο της «Όπελ», ενώ αργότερα ως υπουργός Άμυνας βρέθηκε στο… στόχαστρο της κοινής γνώμης γιατί απέκρυψε δύο σκάνδαλα που αφορούσαν τη γερμανική αποστολή στο Αφγανιστάν! Γιʼ αυτό και τώρα ακόμα και οι συντηρητικές εφημερίδες τον καλούν να παραδοθεί!
Μέσα σε αυτό το κλίμα και λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογές στο Αμβούργο, η Ά. Μέρκελ επέβαλε τον νεώτατο και προσωπικό της σύμβουλο Γιενς Βάιτμαν στη θέση του διοικητή της Μπούντεσμπανκ. Ευνοιοκρατία και εκεί.


Σχολιάστε εδώ