Βγάζει τους πάντες στο σφυρί η ΑΕΚ για να εξασφαλίσει άδεια από ΟΥΕΦΑ

Έπειτα από επτά χρόνια χωρίς τίτλο, όμως, από την ΑΕΚ δεν λείπουν μόνο τα λεφτά, αλλά και η διάθεση επενδυτών ή οπαδών, όμως κυρίως της λείπει το όραμα που θα συσπειρώσει τον κόσμο και θα την κάνει ελκυστική για κάθε επιχειρηματία. Ούτε τα χρήματα για την εξόφληση των παικτών δεν μπορούσαν να βρουν οι διοικούντες την ΠΑΕ. Αδυναμία που έβαλε σε κίνδυνο την αδειοδότηση της ομάδας για τη συμμετοχή της στις διεθνείς διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, ενώ αρκετοί αμφισβήτησαν ακόμα και τη δυνατότητα να παίξει η ΑΕΚ στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Κορώνες από τον Αδαμίδη

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ένωσης Σταύρος Αδαμίδης επιδίδεται σε κορώνες του τύπου «κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΑΕΚ», όπως έγραψαν καθημερινές αθλητικές εφημερίδες. Ο νεαρός παράγοντας έχει εγκλωβιστεί σε μια σειρά επιλογών που δεν του βγήκαν και έτσι οι βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ αρνούνται να αναχρηματοδοτήσουν το πλάνο του.

Και μέσα σε όλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να βρουν λύση και στο θέμα που έχει προκύψει με τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός έχει τρελάνει τους πάντες στα Σπάτα με τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις του. Τη μια μέρα ορκίζεται πίστη στην ΑΕΚ, την επόμενη προαναγγέλλει την αποχώρησή του και μετά «φτου κι απ’ την αρχή». Αρκετοί έχουν αναπολήσει τον Μπάγεβιτς, για τον οποίο λένε ότι τουλάχιστον μπορούν να στηριχθούν στα λεγόμενά του.

Μόνη λύση οι πωλήσεις

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, η επιβίωση της ΑΕΚ εξαρτάται μόνο από την πώληση βασικών ποδοσφαιριστών. Ό,τι κινείται με κιτρινόμαυρα, ασφαλώς πωλείται. Όπως, δηλαδή, θα συμβεί και με τη δημόσια περιουσία. Στη βιτρίνα θα βγουν οι Σκόκο, Μανωλάς, Μάκος, Γκέντζογλου, Σάχα, Λεονάρντο, Γιάχιτς και Μπερνς. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ουσιαστικά την επόμενη περίοδο μόνο οι φανέλες μπορούν να θυμίζουν ΑΕΚ, εάν καταφέρουν οι παράγοντές της και πουλήσουν τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. «Θα χτίσουμε μια ομάδα με νέα παιδιά σε σωστές βάσεις και με υγεία στα οικονομικά», υποστηρίζουν.

Ουσιαστικά, δηλαδή, θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν το πλάνο του 2004, αλλά από τότε πέρασαν ήδη επτά χρόνια ανομβρίας σε τίτλους και ο κόσμος δύσκολα θα στηρίξει τέτοιο εγχείρημα, επειδή κουράστηκε από τα μεγάλα λόγια, τα οποία δεν συνδυάστηκαν με πράξεις. Αλλά εκείνο που προέχει είναι η επιβίωση της ΑΕΚ, όπως υποστηρίζουν όσοι ξέρουν πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για την Ένωση και διακρίνουν ξεκάθαρα την αβεβαιότητά για το μέλλον της.


Σχολιάστε εδώ