Έγινε το πρώτο βήμα για να «ξεδιψάσει» το όρος Αιγάλεω

Κατά την εκδήλωση ο Γ. Γουρδομιχάλης ζήτησε τη στήριξη του υπουργού για την υλοποίηση πρότυπου σχεδίου πράσινης ανάπτυξης, που περιλαμβάνει το σύστημα «Φωτοβολταϊκό πάρκο – Αξιοποίηση νερού Ψυττάλειας – Λιμνοδεξαμενή – Αναδάσωση του όρους Αιγάλεω».

Το σχέδιο αφορά στην εγκατάσταση πάνω στον αποκαταστημένο ΧΑΔΑ Σχιστού φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1 MW και στην πορεία 3 MW.

Με την υποδομή του φωτοβολταϊκού πάρκου θα παράγεται η ενέργεια που χρειάζεται, ώστε να αντληθεί νερό από κέντρο επεξεργασίας λυμάτων της Ψυττάλειας για την υποστήριξη της αναδάσωσης του όρους Αιγάλεω και της ευρύτερης περιοχής. Ο υπουργός Γ. Διαμαντίδης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ ότι, λόγω της ολοκληρωμένης προσέγγισης ενός κρίσιμου περιβαλλοντικού ζητήματος και με δεδομένο ότι οι ποσότητες που προβλέπεται να καταναλωθούν είναι μεγάλης κλίμακας, ήδη βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΕΥΔΑΠ, ώστε το κεντροβαρικής σημασίας σχέδιο να συμπεριληφθεί στον γενικότερο προγραμματισμό των έργων της ΕΥΔΑΠ για την αξιοποίηση των επεξεργασμένων υδάτων των εγκαταστάσεων της Ψυττάλειας.


Σχολιάστε εδώ