«Φλερτ» στελεχών του δημάρχου με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Περίεργο «φλερτ», που όμως μπορεί να εντείνει τις διαλυτικές τάσεις που άρχισαν να εμφανίζονται στον συνδυασμό Καμίνη μετά τον καβγά που ξέσπασε για το μοίρασμα των αντιδημάρχων, αναπτύσσεται τελευταία μεταξύ προσώπων της νέας δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων της Αριστεράς, πλην ΚΚΕ.
Στην «επίθεση αγάπης» προς την Ελένη Πορτάλιου του ΣΥΡΙΖΑ και τον Πέτρο Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατούν για τους δικούς τους λόγους οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αναγνωστόπουλος και Φώτης Προβατάς. Μια εξήγηση είναι ότι θέλουν ευρύτερη στήριξη στις προτάσεις του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος είναι αλήθεια ότι δεν ελέγχει την πλειοψηφία της δημοτικής του ομάδας, ενώ το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να τον καπελώσει. Ήδη, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη προεδρείων στα δημοτικά διαμερίσματα καταψηφίστηκαν αρκετές επιλογές του Καμίνη.
Η αλήθεια είναι ότι ο νέος δήμαρχος προσπάθησε από την αρχή να αποστασιοποιηθεί από το κυβερνών κόμμα, κάτι που στη συνέχεια αποδείχθηκε πολύ δύσκολο εγχείρημα. Όχι μόνο τις περισσότερες αντιδημαρχίες τις έλαβαν στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου προκρίθηκε τελικά στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, αντί της αρχικής επιλογής Καμίνη.
Η προσπάθεια προσεταιρισμού, έστω και στο πλαίσιο των ευκαιριακών συμμαχιών μεταξύ της πλειοψηφούσας παράταξης και της Αριστεράς, υποχρέωσε τη δημοτική αρχή να υποπέσει σε πολλά «φάουλ». Για παράδειγμα, ο κ. Αναγνωστόπουλος, ενώ έπρεπε να δώσει τουλάχιστον μία θέση στα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών στον συνδυασμό του Νίκου Μιχαλολιάκου, προτίμησε να την παραχωρήσει στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο, χρησιμοποιώντας ανάλογες πρακτικές, να αποκλείσει και τον συνδυασμό Κακλαμάνη από τις αντιπροεδρίες των δημοσυντήρητων ιδρυμάτων. Όπως, για παράδειγμα, αυτή της αντιπροεδρίας του ΟΝΑ, που επί θητείας Κακλαμάνη είχε παραχωρηθεί στην τότε μείζονα αντιπολίτευση του Κώστα Σκανδαλίδη. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την αντιπροεδρία στο Ίδρυμα Αστέγων.


Σχολιάστε εδώ