το ευαγγέλιο

… Ότι μέχρι το 2013 θα ʼχουμε τελέψει με το Μνημόνιο και ίσως το 2011 να ξαναβγούμε στις αγορές διαβεβαίωναν, έως και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο ΓΑΠ κι ο γίγαντας Παπακωνσταντίνου. Ε, πόσο αξιόπιστοι ήταν, είναι, το βλέπουμε τώρα!
… Το βλέπουμε τώρα, που στους ιθαγενείς, τους οποίους ο ΓΑΠ και οι συν αυτώ θεωρούν προφανέστατα χαχόλους, η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου απʼ την «τρόικα» παρουσιάζεται περίπου σαν… θρίαμβος (τα δημοσιογραφικά τους γιουσουφάκια να ʼναι καλά!), ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα νέο, επαχθέστερο Μνημόνιο, που δεσμεύει την Ελλάδα για άλλη μια γενιά!
… Ότι ούτε καν συζητείται η αναδιάρθρωση του χρέους διαβεβαίωναν έως και τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΓΑΠ κι ο «τσάρος» του. Ε, πόσο αξιόπιστοι ήταν, είναι, το βλέπουμε τώρα, που η αναδιάρθρωση εμφανίζεται σαν επιτυχία και χαρακτηρίζεται περίπου μονόδρομος!
n Ότι ο πληθωρισμός για το 2010 θα «καθόταν» λίγο κάτω απʼ το 2% διαβεβαίωνε ο, κακή τη μοίρα (μας), τσάρος. Ε, το πόσο αξιόπιστος ήταν το βλέπουμε τώρα, που ο πληθωρισμός τρέχει πέριξ του 5%!
)) Ότι η ύφεση για το 2011 θα ήταν πέριξ του 2,5% διαβεβαίωνε επίσης ο, κακή τη μοίρα μας, τσάρος. Ε, το πόσο αξιόπιστος είναι το δείχνει η αναθεώρηση, σύμφωνα με την οποία η ύφεση θα φτάσει στο 3% και βλέπουμε, με τάση ανοδική!
… Για φανταστείτε, συνέλληνες: Αυτοί οι απερίγραπτοι τύποι μας κυβερνούν! Ναι, αυτοί! Με θράσος χιλίων πιθήκων, με άθλιες μεθόδους και μεθοδεύσεις, αυτοί!
… Ναι, οι ίδιοι οι οποίοι με πολιτικές και πρακτικές πολιτικής απάτης (παλιά τους τέχνη…) θα επιχειρήσουν τώρα, μετά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να βαφτίσουν, διά του ηγεμόνα, θρίαμβο την πρόσδεση στο άρμα της γερμανικής «πειθαρχίας», οι ξετσίπωτοι!
… Δηλαδή, κύριε Σαμαρά μας; Ανανέωση είναι η… μεταφορά της Όλγας απʼ το Ρέθυμνο στην Α΄ Αθήνας; Βρε μπας κι έχουμε εξευτελίσει τις έννοιες;
n Με σχεδόν πανομοιότυπα άρθρα, κινούμενα στο ίδιο μήκος κύματος, «Βήμα» και «Καθημερινή» την περασμένη Κυριακή μας καλούσαν να μη… χάσουμε την ευκαιρία και να ενταχτούμε αντίθετα στο άρμα της νέας γερμανικής κατοχής για να βγούμε απʼ την κρίση! Αν ήμουν κακόπιστος (που δεν είμαι…), θα έλεγα ότι… κάποια αόρατη χείρα υπαγόρευε κείμενα!
)) Το συγκρότημα του εθνικού εργολάβου τα δίνει όλα για τη στήριξη της κυβέρνησης και –επιλεκτικά– κάποιων γαλάζιων στελεχών. Κάνει τις καβάντζες του, βλέπετε. Και κάνει και απολύσεις ποντάροντας στην ανυπαρξία της ΕΣΗΕΑ και στην κυβερνητική στήριξη και στη μούγγα των δημοσιογραφικών γιουσουφακίων. Δεν θα πάρουμε, δεν θα πάρουμε…
… Ε, έχει πλάτες εντός της κυβέρνησης του… «δεν χρωστάω σε κανέναν»! Σχετικά πρόσφατη άλλωστε δεν είναι και η συνάντηση στο «Πεντελικό»;
… By the way, πού βρίσκεται ο κυρ Γιώργης (Σουφλιάς); Πού χάθηκε;
… «Με τα μάτια της… κυβέρνησης» βλέπει πλέον τις ειδήσεις η κρατική τηλεόραση. Ούτε καν προσχήματα κρατά. Προπαγάνδα κι ό,τι ήθελε προκύψει! Βουβουζέλα και μακρύ χέρι της κυβερνητικής επικοινωνίας, έστω και κακότεχνα. Το κακό έχει παραγίνει!
n Και μάλλον τα άλλα κόμματα χρειάζεται να αντιδράσουν αποφασιστικά. Όχι μόνο με ανακοινώσεις, αλλά να σκεφτούν ακόμα και την παρουσία στελεχών τους σε εκπομπές και δελτία. Καθότι καλές οι ανακοινώσεις, οι δηλώσεις, αλλά το αυτί ορισμένων δεν ιδρώνει με τέτοια, θέλουν πολιτικά ραπίσματα για να συνέλθουν, αν συνέλθουν…
)) Αυτά ισχύουν και για τη Νου Δου. Σκληρή μεν η δήλωση του εκπροσώπου, αλλά…
… Βρε μπας και θα ʼπρεπε να αναπτυχθεί κίνημα ταλαιπωρημένων και «υβριζόμενων» τηλεθεατών, απʼ τα περισσότερα κανάλια;
… Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι θα καταστείλει το εν δυνάμει αναπτυσσόμενο κίνημα του «δεν πληρώνω» με αφορισμούς για «τζαμπατζήδες», είναι μακριά νυχτωμένη. Αφενός επειδή η ίδια είναι παντελώς αναξιόπιστη, σε σημείο εξευτελιστικό, και αφετέρου επειδή πάει να ασκήσει αίσχιστη προπαγάνδα σʼ έναν λαό οργισμένο και γονατισμένο απʼ την πολιτική της. Εκρηκτικό το μείγμα, όταν οι νταβατζήδες καλοπερνάνε και συνεχίζουν να θησαυρίζουν κι ο κόσμος υποφέρει.
… Αφήστε που… κινδυνεύουν οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές να… παρεξηγηθούν σαν εισπράκτορες των νταβατζήδων, των εθνικών εργολάβων και όλου του σιναφιού της μίζας, της αρπαχτής, της διαπλοκής, της παρακμής! Οπότε;
n Πάντως τα περισσότερα ΜΜΕ την πανελλαδική κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής την έθαψαν! Και μακριά από μένα κάθε σκέψη ότι υπάκουσαν σε κυβερνητικές «οδηγίες»!
)) Άλλωστε το MEGA ειδικά έχει τα σεκλέτια του επί του θέματος…
… Υπάρχει έξαρση επιδημίας της γρίπης Η1Ν1; Υπάρχουν δεκάδες νεκροί; Τίποτα δεν υπάρχει! Αφού το MEGA ουδέν είδε, αφού ο ΑΝΤ1, το ALTER, η κρατική TV δεν έκαναν κάποια σοβαρή αναφορά, ε, τότε δεν υπάρχει τίποτα!
… Θυμάστε, αλήθεια, όλοι αυτοί όταν άρχισε η νέα γρίπη να μας χτυπά την πόρτα, πόσα ρεπορτάζ κάνανε; Πόσον αχό σηκώσανε; Πόσες κραυγές βγάλανε;
… Αλλά βέβαια, τότε κυβερνούσε η «επάρατη» κι έπρεπε να δημιουργηθούν φοβικά σύνδρομα στον κόσμο… Τώρα, επί… σοσιαλισμού, τζιζ!
n Ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκάλυψε πως στελέχη του δικηγορικού γραφείου του οποίου ηγείτο πριν γίνει υφυπουργός ο Ντ. Ρόβλιας, έχουν αναλάβει προσφυγές μεγαλοεργολάβων σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου! Ο Ρόβλιας απάντησε… άλλα λόγια νʼ αγαπιόμαστε, αποφεύγοντας την ουσία. Αλήθεια, τα περί νόμιμου και ηθικού ισχύουν μόνο για τον Βουλγαράκη και γενικά τους γαλάζιους; Για την κυβέρνηση της… διαύγειας δεν ισχύουν, κύριε ΓΑΠ;
)) Όλα τα κυβερνητικά γιουσουφάκια κάνανε… υπερωρίες και τη βδομάδα που πέρασε, στοχεύοντας κάθε αντιδρώντα σε βασικές κυβερνητικές επιλογές. Απʼ τον περιλάλητο πλέον Φόρεστ Γκαμπ και την… κυρία ψαρά μέχρι πρωινούς και πάει λέγοντας!
… Αλήθεια, οι υπουργοί και μάλιστα εξ αυτών οι σοβαροί, φίλε Αντρέα (Λοβέρδε), αισθάνονται ευτυχείς και ικανοποιημένοι έχοντας τέτοιου επιπέδου υποστηρικτές;
… Θα μου πείτε, αυτούς έχουν, με αυτούς πορεύονται…
… Ε, άρχισαν οι Σαλονικιοί να αντιλαμβάνονται –και αυτοί οι οποίοι είχαν άλλη άποψη δηλαδή– ποια… μεγάλη τύχη είχαν εκλέγοντας δήμαρχο τον Μπουτάρη. Και τραβάνε τα μαλλιά τους! Η οπερέτα μόλις ξεκίνησε. Καλό κουράγιο, καρντάσια!
n Αυτόν επιλέξατε, αυτόν θα λουστείτε για τα επόμενα χρόνια…
))Τα αλίευσα απʼ τον πάντα μαχητικό «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ» της Κομοτηνής. «Η πρασινιά του 15νθημέρου: Άλλη μια κυβερνητική απάτη. Τον Ιούνιο νομοθετούσε για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών, τώρα η ΔΕΗ δηλώνει κορεσμό σε 16 νομούς! Πράσινη ανάπτυξη, πράσινες τρίχες».
… «Ο Γιωργάκης του 15ημέρου: Νέα του επιτυχία η ξεφτίλα μας με την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων. Δεν τους αποποιηθήκαμε, δεν το διαπραγματευτήκαμε, απλώς διασυρθήκαμε. Και είναι μόνον η αρχή»…
… Είναι φορές που βλέποντας στελέχη της ΝΔ σε τηλεοπτικά παράθυρα και εκπομπές, αναρωτιέσαι αν είχαν στοιχειωδώς προετοιμαστεί. Τους λυπάσαι δηλαδή τους ανθρώπους. Τα παραδείγματα είναι πολλά…
… Απʼ την έρευνα της GPO για το MEGA ξεχώρισα τη συνεχιζόμενη κατρακύλα της αξιοπιστίας των ΜΜΕ στη συνείδηση του λαού. Πλέον θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της κρίσης, μέρος της βαθιάς δομικής και θεσμικής κρίσης. Συμπληρώματα του καθεστώτος. Κάποιοι επιμένουν να μην το αντιλαμβάνονται. Συνεχίζουν να είναι νοικιασμένοι των διαπλεκόμενων αφεντικών. Κακό του κεφαλιού τους. Θα θερίσουν θύελλες!
n Για παράδειγμα, μόνο τα περισσότερα τηλεοπτικά δελτία των τελευταίων ημερών να παρακολουθούσε κάποιος, στα αίσχιστα συμπεράσματα θα κατέληγε…
)) Απʼ τον Φόρεστ Γκαμπ, τα άλλα γιουσουφάκια, μέχρι τις κυρίες που… τρέμουν…
… Όλο τον γυροφέρνει τον νέο εκλογικό νόμο ο γίγαντας Ραγκούσης κι όλο τον αναβάλλει. Λόγοι τακτικής του ΓΑΠ, προφανώς. Τη… διαφάνεια έτσι κι αλλιώς τη σερβίρει α λα καρτ. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Ο φόβος των Ιουδαίων, μάλλον πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν διαμηνύσει «γιοκ» στο κατασκεύασμα. Μάλιστα ορισμένοι συγκροτούν άτυπα ένα κίνημα «ντεσπεράντος». Δηλαδή χαμένοι έτσι κι αλλιώς, οπότε…
… Απλώς να υπενθυμίσω ότι ο Ρόβλιας είχε παραιτηθεί για λιγότερο σοβαρή αιτία πριν από δεκατέσσερις περίπου μήνες… Τώρα δεν ακούει τίποτα! Και τα ΜΜΕ επίσης κάνουν μούγγα. Χα!
… Αλήθεια, πότε η Τρέμη, ο Χατζηνικολάου, η Στάη και οι υπόλοιποι επί πρωθυπουργίας Καραμανλή «ανέκριναν» τον ΓΑΠ, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το ποια στάση κρατούσαν σε απεργίες, καταλήψεις και λοιπές εκδηλώσεις τέτοιας μορφής; Αίφνης θυμήθηκαν να το κάνουν τώρα που ο ΓΑΠ είναι πρωθυπουργός, με τα στελέχη της ΝΔ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Προς δόξαν, προφανώς, της αντικειμενικότητας και της έγκυρης «ενημέρωσης»!
n Απʼ τους ελάχιστους σοβαρούς υπουργούς της κυβέρνησης ο Χ. Καστανίδης, δεν δίστασε να τα ρίξει (εμμέσως πλην σαφώς, απʼ τον ΑΘΗΝΑ 9.84) για άλλη μια φορά στον κυρ Γιώργη (Παπακωνσταντίνου) για την… έμπνευσή του να μπουζουριάζει όσους δεν πληρώνουν έστω και ελάχιστα ΦΠΑ.
)) Ούτε οι εκπρόσωποι της «τρόικας» δεν σκέφτηκαν κάτι τέτοιο, τόνισε! Και έχει δίκιο. Μα ο κυρ Γιώργης είναι απʼ τα πουλέν του ΓΑΠ, Χάρη…
… Γεια στο μυαλό σου, ρε Στάθη! Για όσα έγραψες την Τετάρτη στην «Ελευθεροτυπία» για τους εργολάβους της «ενημέρωσης»! Γιʼ αυτήν την «τηλεοπτική τυραννίδα», για την «τηλεοπτική χούντα», γιʼ αυτό το «διαρκές εξουσιαστικό ξεσάλωμα του πρασινοφρουρισμού, αυτής της ανωφελούς γλίτσας που σπαράζει τη χώρα παραπάνω από δυο δεκαετίες τώρα». Αγάντα ρε φίλε, χούντα είναι θα περάσει…
… Και γιατί χούντα; Ε, για παράδειγμα, ρωτήστε τους κατοίκους της Λαυρεωτικής και ιδιαίτερα της Κερατέας και θα καταλάβετε! Για παράδειγμα λέω, επειδή είναι πολλά τα επιχειρήματα που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει!
… Πάει και η Siemens, μας τελείωσε! Ποιο σκάνδαλο; Ποια σκανδαλώδης δικομματική «κάθαρση»; Όλα τα ξεχάσανε τα λαμόγια της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης»! Μούγγα στη στρούγκα και η ζωή συνεχίζεται!
n Άλλωστε είναι πολλά τα λεφτά, πολλές οι υποχρεώσεις των αφεντικών, άφθονες οι δεσμεύσεις… Ε, οίστρος ήταν και πάει (για την… κάθαρση, αν μʼ εννοείτε!), οι γυμνοσάλιαγκες προχωρούν (μάλλον… σέρνονται) γιʼ άλλα!
)) Να βγαίνει συχνότερα στις τηλεοράσεις αυτή η πολιτικά ανεκδιήγητη υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη! Να γελάει το πικραμένο χειλάκι μας, να φτιάξουμε καινούργιο συκώτι! Ωρέ πού τους βρήκε όλους αυτούς ο ΓΑΠ;
… Την επαναδραστηριοποίηση του ΔΗΚΚΙ σκέφτονται ορισμένα παλιά στελέχη του κινήματος. Ήδη ο πρώην βουλευτής κ. Αράπης επικοινώνησε, όπως μάθαμε, με τον Δημ. Τσοβόλα και του πρότεινε να συγκεντρωθούν υπογραφές από μέλη της ΚΕ του 2004, με στόχο να συνεδριάσει παρουσία του και να αποφασίσει σχετικά. Ο Τσοβόλας δεν απάντησε αρνητικά. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη, μέσα στις τόσες πολιτικές διεργασίες αυτής της περιόδου…
… Ε, την έκανε κι αυτήν τη εβδομάδα την περαντζάδα του απʼ το
ALTER ο αρχηγός κωλοτούμπας. Προφανώς για να… μην πάθουμε κάνα στερητικό σύνδρομο!
… Δηλαδή; Την επόμενη φορά που θα μας «επισκεφθεί» η τούρκικη κορβέτα θα φτάσει μέχρι… Βουλιαγμένη; Και θα ζητήσει και τιμές απʼ τον δήμαρχο;
n Εντάξει. Μετά περίπου 4 (!) μήνες η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε αυτούς που είχαν γιαουρτώσει τον Αλαβάνο. Πόσο ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει το ίδιο με αυτούς που χτύπησαν τον Χατζηδάκη; Ή είναι απασχολημένοι στην Κερατέα;
)) Μόλις και μετά βίας η χούντα της «ενημέρωσης» αφιέρωσε κάποια δευτερόλεπτα για τις καταγγελλόμενες μίζες για τα γερμανικά υποβρύχια, επί κυβέρνησης Σημίτη! Σπολλάτη τους!
… Τι κι αν η ίδια χούντα παίζει άθλια παιχνίδια και για τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας; Ας είναι καλά το διαδίκτυο, που αποκαλύπτει τις πομπές της κατοχικής κυβέρνησης! Το «ΟOlympia» (φίλε μην ξεχνάς το «τα σκυλιά γαυγίζουνε, το καραβάνι προχωρά»!), το «ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ», το «ΤΑΧΑΛΙΑ» κι άλλοι εργάτες της πραγματικής ενημέρωσης! Οι χουνταίοι θα πνιγούν στο βούρκο τους!

***

Γιατί όχι; Κατοχική κυβέρνηση έχουμε, προς τι η έκπληξη ότι τα στρατά κάνουν ασκήσεις στο Κιλκίς για την καταστολή του «εσωτερικού εχθρού»; Προς τι η έκπληξη γιʼ αυτό το εν έτει 2011 «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για τους αγρότες; Μάλιστα να τους θυμίσω, ότι αν κι αυτό δεν πιάσει να επιστρέψουν σε άλλες… προσφιλείς τους μεθόδους, να σκάσουν δηλαδή τα λάστιχα των τρακτέρ και να καθαρίσουν! Μια απορία μόνο: Αν αυτά τα φασιστικά τα έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή, πόσες φορές ο ΓΑΠ κι η κομπανία του θα είχαν ζητήσει την παραίτησή της; Πόσο θα σκούζανε;
***

Μπα; Το… λιοντάρι του Ερζερούμ, όπως αποκάλυψε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» κι όπως επιμελώς απέκρυψαν τα καθεστωτικά γιουσουφάκια των ΜΜΕ, εξομολογήθηκε στον Πρόεδρο Χριστόφια ότι… δεν οριοθετεί την ελληνική ΑΟΖ επειδή η Τουρκία αντιδρά για την ΑΟΖ του Καστελλόριζου; Ωρέ; Τζάμπα οι βρυχηθμοί του «λιονταριού»; Τζάμπα μάγκας επικοινωνιακά ο ηγεμών; Και τα ανδρείκελά του, που φιλοτέχνησαν το προφίλ του… εθνικά ανένδοτου; Τζάμπα… υπερωρίες;
***

Αλήθεια, για πόσα ακόμα χρόνια οι αρμόδιες αρχές, κύριε Παπακωνσταντίνου μας, θα ερευνούν για τις σακούλες τις γιομάτες μαύρο χρήμα του κομιστή; Και για πόσα χρόνια εσείς θα μας δουλεύετε ασύστολα θεωρώντας μας ξετσίπωτα χαχόλους;
***

«Παττακό» αποκαλούν τον Ραγκούση οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Κερατέας, της κατεχόμενης απʼ τις ορδές των ένστολων (κι όχι μόνο…) της κατοχικής κυβέρνησης του ΓΑΠ! Το αποκάλυψε ο πρώην δήμαρχος Στ. Ιατρού σε ραδιοφωνική του συνέντευξη! Ε, δεν μπορείτε να πείτε, οι μετοχές του φερέλπιδος στον λαό διαρκώς ανεβαίνουν!
***

Επέστρεψαν οι αλήστου μνήμης μέρες της ΥΕΝΕΔ στην τηλεόραση που… έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο με την κυβέρνηση! Κυβερνητική ντουντούκα! Το «πουλί» λείπει μόνο απʼ το σήμα! Αλήθεια, αυτοί που έσκουζαν επί Ρουσόπουλου, σε ποια λαγούμια έχουν κρυφτεί τώρα και δεν τους ενοχλεί η… νέα ΥΕΝΕΔ;
***

Το κατάφεραν κι αυτό. «Πέθαναν» απʼ το Σάββατο 5 Φλεβάρη τον Ιάκ. Καμπανέλλη τα δημοσιογραφικά λαμόγια, σʼ ένα νέο έπος εξαπάτησης, αθλιότητας και ασυδοσίας! Κι ούτε ένα συγγνώμη, τα σιχάματα της πλήρους παρακμής!
***

Ε, δεν πρόκαμε να μετακομίσει στη Συγγρού η Νου Δου και τα παπαγαλάκια του κόμματος πιάσανε δουλειά (σιγά που δεν θα έπιαναν…), έτσι οι διαρροές δίνουν και παίρνουν. Και το ζήτημα δεν είναι εκεί, διαρροές πάντα θα υπάρχουν από κομματικά στελέχη όλων των κομμάτων. Το ζήτημα είναι ότι αυτοί οι επιλεκτικοί μάγκες διοχετεύουν κατά προτίμηση θέματα σε μια προσπάθεια να φέρουν το κόμμα πιο κοντά στο… Μνημόνιο, ώστε οι ίδιοι να γίνονται αρεστοί στα δημοσιογραφικά φερέφωνα του Μνημονίου! Έρμε Σαμαρά, με ποιους έχεις μπλέξει… Μέσα στα πόδια σου τους έχεις!
***

ξΠρόωρες εκλογές; Το σίγουρο είναι πως απʼ τον ΓΑΠ δεν έχουν διαγραφεί ως ενδεχόμενον κι ας το διαψεύδουν «κατηγορηματικά» οι υποτακτικοί του. Θυμηθείτε το, τα πάντα θα παιχτούν το αμέσως επόμενο διάστημα, μέχρι τις αρχές Μάρτη. Υπάρχει το ισχυρό επιχείρημα «ούτε η “τρόικα” το θέλει, ενώ η αυτοδυναμία παίζεται, οπότε γιατί να το ρισκάρουμε;». Και το επίσης ισχυρό αντεπιχείρημα «απʼ το χινόπωρο και μετά μάλλον θα είμαστε πίσω, οπότε…». Τι απʼ τα δύο θα «παίξει»;
***

ξ Ωρέ τι μεσολάβησε κι ο… μέγας διαπραγματευτής δεν πήγε στο Κάιρο; Κάποιοι μιλούν για… νίλα απʼ τη χώρα του Νείλου! Αλλά τα πράγματα είναι μάλλον πιο απλά. Προφανώς ο ΓΑΠ αμόλησε μια επικοινωνιακή φούσκα σαν αυτές που είναι μαθημένος να αμολάει. Και κάποιοι (Ευρωπαίοι και φιλαράκια απʼ την Ουάσινγκτον) του τράβηξαν το αυτάκι λέγοντάς του ότι το θέμα είναι σοβαρό για να το αφήσουν στην αφεντιά του! Οπότε; Τα… κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία!
***

η Κοιτάξτε ποιοι αποκαλούν «τζαμπατζήδες» όσους επιμένουν να μην πληρώνουν διόδια: Οι τζαμπατζήδες επιβήτορες της εξουσίας, οι πολιτικοί απατεώνες της παρακμής, οι εκπρόσωποι της κατοχικής κυβέρνησης του Μνημονίου!
***
η Αλήθεια, όταν ο υφυπουργός Γ. Μαγκριώτης βγαίνει και υπόσχεται μείωση των διοδίων σε δρόμους υπό κατασκευή (έως και 50%!), χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο για να πειστούμε (να πειστούν οι άπιστοι…) ότι τα σημερινά διόδια ουσιαστικά υπηρετούν τα υπερκέρδη των εργολάβων, εθνικών και μη, αφού και με τη μείωση σίγουρα θα έχουν και πάλι κέρδη; Λοιπόν; Θα βγει ο φίλος μου ο Ρέππας να ζητήσει συγγνώμη που χαρακτήρισε τζαμπατζήδες όσους αντιδρούν; Θα βγει κάνα δημοσιογραφικό ρεντίκολο απʼ αυτά που αναπαρήγαγαν την κυβερνητική προπαγάνδα να ζητήσει συγγνώμη; Αλλά τι να περιμένει κανείς από άθλια ρεντίκολα;
***
η ΕΚΑΣ λοιπόν οι αφορεσμένοι οι αγρότες. Τώρα. Απʼ την κυβέρνηση του ΓΑΠ και τα δημοσιογραφικά της καρακόλια (μέχρι «οδηγίες» για να θάψουν τις κινητοποιήσεις πήραν και φυσικά εκτελούν!). Πριν από δύο χρόνια, επί Καραμανλή, ήσαν η… περήφανη αγροτιά όταν κινητοποιούνταν. Θυμάμαι ακόμα και τον απερίγραπτο ΓΑΠ αντάμα με ορισμένους υπασπιστές του να πηγαίνουν στο λιμάνι του Πειραιά για να «συμπαρασταθούν» στους αγρότες απʼ την Κρήτη και να παίζουν θέατρο δακρυρροούντες απʼ τα δακρυγόνα και οι τηλεοράσεις των νταβατζήδων να παίζουν και να ξαναπαίζουν τη… σκηνή του δράματος. Βρε ουστ!
***
η Αδυνατούν η κυβέρνηση και οι –δημοσιογραφικοί και εργολαβικοί…– πραιτοριανοί της να αντιληφθούν ότι αυτό που συμβαίνει στην Κερατέα είναι η συγκρότηση ενός κινήματος που υπερβαίνει τα γνωστά. Είναι κάτι νέο, μη ελεγχόμενο, αναδυόμενο απʼ το μέλλον. Απʼ αυτό το μέλλον που αρνείται την υποταγή σε εθνικούς εργολάβους, σε καταστολή, σε άνωθεν ντιρεκτίβες, σε συμβιβασμούς και πάρε-δώσε. Και προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με τα «κλασικά». Αγριότητα, φασίζουσα αγριότητα, χρήση των ΜΜΕ προς ποδηγέτηση και παραπληροφόρηση (μόλις την Τρίτη εδέησαν τα κυβερνητικά φερέφωνα να αφιερώσουν κάποια δευτερόλεπτα στο μείζον αυτό θέμα!) , επιχειρήσεις εξαγοράς. Πλην εις μάτην. Κι όταν θα δουν πως αυτές οι καθεστωτικές πρακτικές στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πιάνουν, θα είναι πολύ αργά…
***
η Η επόμενη κίνηση του ΓΑΠ και της «ψύχραιμης» κυβέρνησής του θα είναι, άμα η τουρκική κορβέτα προσεγγίσει ξανά τη Μύκονο (!), να διατάξουν να ανοίξουν τα «ιν» μπαρ της Μυκόνου χειμωνιάτικα για να… ξεχαρμανιάσουν οι τούρκοι ναύτες! Γνωρίζουν άραγε οι –κακή τη μοίρα– κυβερνώντες μας, ότι υπάρχει και η λέξη «αξιοπρέπεια»;
Ακόμα και στα αμερικάνικα!

***
ΠΟΙΟΝ επέλεξε ο ΓΑΠ για να κάνει περαντζάδα απʼ το Υπουργικό του Συμβούλιο; Μα τον Γιόσκα Φίσερ, τον αμερικανοθρεμμένο τέως ΥΠΕΞ της Γερμανίας, την ντροπή του κινήματος των Οικολόγων, τον θεωρητικό των αμερικάνικων βομβαρδισμών ενάντια στη Σερβία, τον θεωρητικό των χασάπηδων των Βαλκανίων! Ναι, αυτόν, χωρίς τσίπα! Όμοιος ομοίω, που λένε;


Σχολιάστε εδώ