Στο Πραιτώριο για τις μίζες των υποβρυχίων

Ποσό που κατευθύνθηκε σε χέρια ελλήνων αξιωματούχων, με το περιοδικό να δείχνει τον τότε υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο. Αποκάλυψη στηριγμένη σε στοιχεία της Εισαγγελίας του Μονάχου, η οποία προκάλεσε πολιτική αναταραχή. Η κυβέρνηση «διαβεβαιώνει» ότι θα γίνει εξονυχιστική έρευνα και ο «εμπλεκόμενος» στην υπόθεση Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για συκοφαντία και απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι πρώτο το «ΠΑΡΟΝ», τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε αποκαλύψει ότι από τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών είχε εντοπισθεί διακίνηση παράνομου χρήματος και ότι κλειδί στην υπόθεση είναι τροφοδότης λογαριασμός (με 20 ψηφία) σε τράπεζα που εδρεύει στο Essen της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη μεθεπόμενη εβδομάδα η Εισαγγελέας Καλ. Παπανδρέου ξεκινάει ανακρίσεις και από το γραφείο της αναμένεται να περάσει ένας μεγάλος αριθμός προσώπων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχαν εμπλακεί στην υπόθεση των υποβρυχίων. Από πολιτικούς πρώτος, εκτός απροόπτου, θα κληθεί ο κ. Τσοχατζόπουλος, καθώς επί υπουργίας του στο Εθνικής Άμυνας είχε αποφασισθεί η προμήθεια, ενώ αναμένεται να κληθούν αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού (εν ενεργεία ή απόστρατοι).

Παράλληλα η αρμόδια για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» υπηρεσία του ΣΔΟΕ, με επικεφαλής τον Γ. Παπαγεωργίου, θα προχωρήσει σε έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων κι αυτό για το διάστημα από το 1998 μέχρι το 2007.

Και ερώτηση στη Βουλή

Σημαντική ερώτηση για τις μίζες των 55 εκατ. ευρώ από τις συμβάσεις των υποβρυχίων επί εποχής Άκη, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή διά του τομεάρχου Άμυνας Μαργαρίτη Τζίμα και του αναπληρωτού Αλέκου Δερμετζόπουλου. Ρωτούν τον ΥΕΘΑ κ. Ευάγγ. Βενιζέλο αν η έρευνα που διενεργεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών στο υπηρεσιακό ή άλλο επίπεδο έχει καταλήξει σε συμπεράσματα και ποια είναι αυτά και αν γνώριζε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ το εύρος της ποινικά κολάσιμης αυτής πράξης, της δωροδοκίας δηλαδή ελλήνων αξιωματούχων με εκατομμύρια ευρώ από την HDW (εταιρεία του Ομίλου ThyssenΚrupp), όταν συζητούσε προ μηνών με τους υπευθύνους της ThyssenΚrupp για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία Abu Dhabi Mar. Και εάν ναι, πόσο η αποκάλυψη αυτή βοήθησε στη διαπραγματευτική διαδικασία;

Η απάντηση αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.


Σχολιάστε εδώ