Στον Πειραιά θέλουν επίδειξη δύναμης και στην Παιανία το πάνε «λάου λάου»

Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να ανεβάσουν τους τόνους και να επιχειρήσουν μια επίδειξη δύναμης που θα τους επιτρέψει να πανηγυρίσουν επί της ουσίας τον τίτλο οκτώ στροφές πριν από το φινάλε του Πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» ξέρουν από την προηγούμενη σεζόν ότι η δουλειά τους μόνο εύκολη δεν θα ‘ναι εάν βρουν συσπειρωμένους τους αντιπάλους τους. Έτσι, κρατάνε χαμηλούς τόνους, αποφεύγουν να απαντήσουν σε όποιες προκλήσεις υπάρχουν από τον Ολυμπιακό και πάνε «λάου λάου» με στόχο να ρίξουν τη ζαριά τους για τις τελευταίες πιθανότητές τους να κρατήσουν τα κεκτημένα, δηλαδή το τρόπαιο του Πρωταθλητή.
Συντηρητικά
ο Βαλβέρδε
Οι προπονητές, πάντως, κρατούν εντελώς διαφορετική στάση. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα πάει στο ντέρμπι με διάθεση να παίξει συντηρητικά ο Ολυμπιακός. Το έκανε ο Ισπανός και στην προηγούμενη θητεία του, πριν από δύο χρόνια. Τότε κάθισε στο 0-0 και απέτρεψε τη μείωση της διαφοράς που θα έβαζε εκ νέου τον Παναθηναϊκό στη διεκδίκηση του τίτλου. Τα ίδια πλάνα καταστρώνει και τώρα ο Βαλβέρδε. Ξέρει, άλλωστε, ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο οι «πράσινοι» βρίσκονται σε άνοδο, ενώ η δική του ομάδα σε κάμψη. Και έτσι, προσέχει για να έχει. Ποντάρει, πάντως, ο προπονητής του Ολυμπιακού στην προβληματική άμυνα των αντιπάλων του και θα χρησιμοποιήσει τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης και τον Τζιμπούρ στη δεξιά πτέρυγα, με συνέπεια να πιέσει ψηλά και να αξιοποιήσει ενδεχόμενα λάθη.
Θα ρισκάρει
ο Ζεσουάλδο
Στην Παιανία, πάντως, είναι αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα. Το έκαναν στον επαναληπτικό με την ΑΕΚ και έπιασε! Έστω και αν στον… έξτρα χρόνο σκόραρε ο Μίτσελ και πήραν οι «κιτρινόμαυροι» την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός το επανέλαβε στην Τούμπα και δικαιώθηκε! Ε, το ίδιο θα κάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και στο Φάληρο. Ποντάρει πολλά ο Πορτογάλος στο γεγονός ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ ξόρκισε τον δαίμονα των ντέρμπι και παράλληλα στην έλλειψη άγχους. Αυτό θα βαραίνει τους «ερυθρόλευκους» και ο προπονητής του «τριφυλλιού» θεωρεί ότι μπορούν να το εκμεταλλευθούν οι παίκτες του. Με μία σαφή εντολή: Σουτ από κάθε απόσταση. Έτσι, θεωρούν ότι θα κρατήσουν πίσω τους επιθετικογενείς μπακ του Ολυμπιακού και παράλληλα θα τρυπήσουν τον άξονα, που στη μεσαία γραμμή δεν δείχνει και ιδιαίτερα αξιόπιστος λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Ουρτάδο και Ντουντού.


Σχολιάστε εδώ