Στη σκαλωσιά…

#Αγωνιστές που ξεπήδησαν από
ένα κίνημα όπως το ΠΑΣΟΚ, που στο ξεκίνημά του κυριολεκτικά, σάρωσε όλο το θεσμικό οικοδόμημα της Δεξιάς, τώρα δήθεν δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ «τζαμπατζήδων» και διαμαρτυρίας. Στο όνομα της όποιας καρέκλας, φαίνεται ότι δικαιολογείται και ο προσωπικός εκχυδαϊσμός – και εξευτελισμός.
# «Αν δεν πετύχετε τους δημοσιονομικούς στόχους (σ.σ.: που θέτει το Μνημόνιο της ντροπής) τότε δεν θα αποφευχθεί η λήψη και νέων μέτρων» μας είπε, μιλώντας πλάι στον κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος Ζ. Κλ. Γιουνκέρ. Τι κομψή διατύπωση προκειμένου να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα.
#Οι (εκλεκτικές) συγγένειες δύσκολα κρύβονται. Μετά τον αντιπρόεδρο Θ. Πάγκαλο, και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ανακάλυψε ότι το Μνημόνιο της ντροπής είναι «ευλογία για τον τόπο». Ε, όταν έχεις εξασφαλισμένα και τα τρισέγγονά σου, δεν πάει στα κομμάτια η γενικευμένη
εξαθλίωση.
#Το τόλμησε η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας κ. Στάβυ Σαλουφάκου. Δημοσίως και χωρίς να μασά τα λόγια της, υπερασπίστηκε το κίνημα του «Δεν πληρώνω» καθώς οι εργαζόμενοι βογγούν από τις μειώσεις του εισοδήματός τους και τις αυξήσεις που η κυβέρνηση επιβάλλει. Όλες οι συνδικαλιστές ηγεσίες αντιλαμβάνονται το πρόβλημα: Σιωπηλά οι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, έντονη η συμπαράσταση των Γ. Πέρρου (ΠΑΜΕ) και Γ. Γαβρίλη (Αυτ. Παρέμβαση) στο κίνημα που εξαπλώνεται.
#Προς ενοποίηση οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, στο πλαίσιο της ελάττωσης των εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η υπουργός Λ. Κατσέλη υπερασπίζεται τη συγκεκριμένη επιλογή, για περιορισμό των κοινωνικών παροχών μιλά η εργατική πλευρά.
#«Ούτε για αστείο μην αναφέρεστε στο ενδεχόμενο περικοπής του 13ου και 14ου μισθού», επέπληξε συνομιλητή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος. Ξορκίζοντας το «κακό» μάλλον δεν το αποφεύγεις. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιστορία του παγώματος μισθών και συντάξεων, της μείωσής τους, της πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, της κατεδάφισης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, που μας έφερε η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση…
#Με τι γενναιότητα αντιδρούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο της υπουργού Τ. Μπιρμπίλη που αφορά στη δόμηση σε προστατευόμενες περιοχές! Το παίζουν όμως «εθνοσωτήρες» όταν σαρώνονται δικαιώματα για τα οποία άλλοι μάτωσαν.
#Δράση τύπου Κου-Κλουξ-Κλαν στους Μολάους της Λακωνίας, σε βάρος δεκάδων μαροκινών μεταναστών, μικρών και μεγάλων, που κακοποιήθηκαν ανηλεώς, επειδή δύο συμπατριώτες τους έκλεψαν τσαντάκι συμπολίτισσάς τους. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής και ο αρχηγός της Αστυνομίας Λ. Οικονόμου θα ασχοληθούν με το θέμα ή θα το πάρει το ποτάμι; «Το αυγό του φιδιού» εκκολάπτεται, πιστεύουμε να το καταλαβαίνουν αυτό οι δύο αξιωματούχοι.
#Μόνο «το μουστακάκι» έλειπε από τον κατά τα άλλα, ευφυέστατο, ικανότατο και αποτελεσματικότατο, υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο, όταν παρεξηγώντας τα λεγόμενα συναδέλφου, εξεμάνη φωνάζοντας: «Μη μιλάτε για κατοχή. Η χώρα δεν βρίσκεται υπό κατοχή…». Το θέαμα θλιβερό, όμως ο σοφός λαός λέει το γνωστό «όποιος έχει τη μύγα…».

#Ο άνθρωπος που
όσο λίγοι υποστήριξε το αιματοκύλισμα της Γιουγκοσλαβίας, ο Γιόσκαρ Φίσερ, καμαρωτός καμαρωτός συμμετείχε σε συνεδρίαση του υπουργικού μας συμβουλίου. Περήφανος ο πρωθυπουργός μας κ. Παπανδρέου για την ξεχωριστή τιμή που μας
έκανε ο κατά τα άλλα «πράσινος» ευρωπαίος ηγέτης.
Δεν μπορεί, κάτι έπαθαν οι σοσιαλιστάδες μας…


Σχολιάστε εδώ