στα ενδότερα των ομάδων

=Η απόδοση τιμών στον Ότο Ρεχάγκελ είχε και το ασορτί σκορ! Το αγαπημένο 1-0 του Γερμανού που κατά μία περίεργη σύμπτωση αποτελεί και την αδυναμία του διαδόχου του, του Φερνάντο Σάντος.
=Υπάρχουν, βέβαια, αρκετές διαφορές ανάμεσα στους δύο, με κυριότερη τη διάθεση του Πορτογάλου να εμφανίσει νέα πρόσωπα στην εθνική ομάδα. Να πλασιώσει με μικρούς τις παλιοσειρές που, ούτως ή άλλως, βιώνουν τις τελευταίες παρουσίες τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
=Στην Εθνική, πάντως, παρά τις ενέργειες του Σάντος, το πρόβλημα στον άξονα είναι κάτι παραπάνω από αισθητό. Πίσω από την τριάδα των Καφέ, Καραγκούνη, Κατσουράνη, ο Πορτογάλος μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Μάκο, ο οποίος εξακολουθεί να αγχώνεται υπερβολικά, και στον Νίνη, για τα πιο επιθετικά σχήματα.
=Φυσικά υπάρχει και ο Τζιόλης. Αλλά μετά τον τραυματισμό του, ο μέσος της Σανταντέρ δεν υπολογίζεται για τώρα και άλλη εναλλακτική δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
=Ο Σάντος σκέφτεται να προωθήσει τον Τοροσίδη, αλλά η αδρανοποίηση του Μανιάτη δεν του επιτρέπει να καλύψει όπως θέλει τη θέση του δεξιού μπακ. Έτσι, ο εκλέκτορας της εθνικής ομάδας περιμένει μήπως ανεβάσει ρυθμούς ο Μάκος ή την καθιέρωση του Ανάκογλου, τον οποίο έβαλε ήδη στο μάτι.
=Κι ενώ ο Σάντος δείχνει ότι τα πηγαίνει καλά, στην ΕΠΟ έχουν άλλα προβλήματα να επιλύσουν. Η κόντρα με τον Ολυμπιακό έφερε σε δύσκολη θέση τον Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να βγει χωρίς απώλειες και από τη συγκεκριμένη κρίση.
=Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εκτός από πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, ηγείται και της Σούπερ Λίγκας. Άρα μπορεί να επηρεάσει αρκετά μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας στην περίπτωση που επιχειρήσει να πάει σε μετωπική σύγκρουση με τον Πιλάβιο και τότε θα γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τον τελευταίο.
=Γενικώς στον Πειραιά δεν αφήνουν κάτι να πέσει κάτω. Το απέδειξαν και στην περίπτωση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, με τον οποίο συγκρούστηκαν επειδή θεωρούν ότι τους κατέστησε υπεύθυνους για την επίθεση στο θέατρο Κουν.
=Η συγκεκριμένη ενέργεια απέδειξε ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς. Ότι τα γήπεδα μοιάζουν με καζάνι που βράζει και βρίσκονται στα πρόθυρα έκρηξης επειδή, κατά πολλούς, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με την κοινωνία.
=Με καζάνι μοιάζει και ο Πανιώνιος. Τα θετικά αποτελέσματα στις πρώτες ημέρες του Τάκη Λεμονή επανέφεραν τα χαμόγελα στη Νέα Σμύρνη, αλλά σταδιακά υποχώρησαν και έδωσαν τη θέση τους στην ένταση και την αμφιβολία για το μέλλον.
=Ο έλληνας τεχνικός, μάλιστα, έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των οπαδών, οι οποίοι αδυνατούν να εξηγήσουν μια σειρά επιλογών του. Όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι αποδέχθηκε τον Στέφανο Κοτσόλη, αν και στην Ομόνοια δεν τον υπολόγιζε και επί της ουσίας συνηγόρησε στο να μείνει ελεύθερος.
=Αν και από το περιβάλλον του Λεμονή κυκλοφορεί διάψευση για το φλερτ με τον διεθνή τερματοφύλακα. Αποδίδει, μάλιστα, τις διαρροές σε επικοινωνιακό τέχνασμα από την πλευρά του Παναθηναϊκού για να δικαιολογήσει την απόκτηση του Κοτσόλη και την αλλαγή στις διατάξεις μεταγραφών από την ΕΠΟ.
=Ο έλληνας προπονητής κατηγορείται και για το γεγονός ότι αποδέχθηκε όλους τους παίκτες που του πρότεινε ο Ολυμπιακός και κυρίως τον Γκαλίτσιο, αν και ο Πανιώνιος διέθετε στο δεξί άκρο της άμυνας τον Γιόνσον και τον Κοντοέ. Σε αντίθεση με την αριστερή πτέρυγα, στην οποία αναγκάζεται να παίξει ο τελευταίος επειδή προέκυψε και το πρόβλημα με τον Κβιρκβέλια.
=Με τον Γεωργιανό έχουν δημιουργηθεί πολλές απορίες. Ακόμα και στελέχη της ΠΑΕ Πανιώνιος υποστήριζαν την περασμένη Παρασκευή ότι υποβλήθηκε αίτημα στην ΕΠΟ να διερευνήσει μέσω της ρωσικής Ομοσπονδίας εάν ο διεθνής μπακ αγωνίστηκε σε δύο ομάδες από την αρχή της σεζόν.
=Από την Τρίτη, όμως, οι διαρροές από την πλατεία διέψευδαν την υποβολή του αιτήματος. Υποστήριζαν, μάλιστα, ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ανησυχία για τον Κβιρκβέλια και πως η καθυστέρηση της εμφάνισής του σε αγώνα του Πανιωνίου οφειλόταν στην έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης.
=Ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Λεμονή. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους της αμφισβήτησης που βιώνει ο προπονητής του Πανιωνίου, που θα βρεθεί σε ακόμα πιο δύσκολη θέση αν δεν πάρουν οι «κυανέρυθροι» το τρίποντο απέναντι στον ΠΑΟΚ.
=Εκείνος που αποδείχθηκε λανθασμένη επιλογή ήταν ο Μούτσιλο Βούκοτιτς. Ο σέρβος τεχνικός απέτυχε να δικαιώσει τον Πέτρο Θεοδωρίδη για την επιλογή του και μέσα σε δύο εβδομάδες σφράγισε ουσιαστικά τον υποβιβασμό του Πανσερραϊκού.
=Το κακό για τον Βούκοτιτς ήταν ότι άνοιξε μέτωπα και μέσα στα αποδυτήρια. Αρκετοί παίκτες τον αμφισβητούν πλέον ευθέως και ζητάνε από τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» να πάρει μέτρα.
=Το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο Θεοδωρίδης αναφορικά με το δικό του μέλλον. Διότι έχει όντως ξενερώσει με τη στάση του κόσμου στις Σέρρες και το σκέφτεται σοβαρά να αποτραβηχθεί.
=Γνωρίζει, βέβαια, ο έμπειρος παράγοντας ότι δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να αγοράσει τις μετοχές εάν θελήσει να τις πουλήσει. Αν και, επί της ουσίας, ο Θεοδωρίδης δεν θέλει να παραχωρήσει την ΠΑΕ, ειδικά από τη στιγμή που διαθέτει παίκτες, οι οποίοι ενδιαφέρουν όλες τις μεγάλες ομάδες και μπορούν να του δώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να καλύψει τη χασούρα από τα περιορισμένα έσοδα της Φούτμπολ Λιγκ.
=Μία άλλη ομάδα, η οποία μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων το καλοκαίρι, είναι ο ΟΦΗ. Υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν τις μετοχές, διότι θεωρούν την ομάδα του Ηρακλείου «μαγαζί γωνία».
=Αν, μάλιστα, χαθεί η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα και αυτήν τη σεζόν, τότε οι πιέσεις προς τον Νίκο Μαχλά θα αυξηθούν σημαντικά. Με σαφή πρόθεση να αξιοποιήσουν την πίεση του κόσμου που δεν αντέχει άλλη μια περίοδο μακριά από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.
=Το θέμα με τον ΟΦΗ, ωστόσο, είναι ότι δεν αποφασίζει ο Μαχλάς, αλλά ο Γιάννης Κουράκης. Και ουδείς γνωρίζει αν θα δεχθεί ο δήμαρχος Ηρακλείου να παραχωρήσει την ομάδα σε παράγοντες που δεν έχουν σχέση με τον Όμιλο και με την Κρήτη γενικότερα.
=Ο ΟΦΗ, πάντως, έχει αποκτήσει έναν εξαιρετικό σύμμαχο στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του και στο Ηράκλειο ποντάρουν πολλά στην ενίσχυση με παίκτες και χρήματα.


Σχολιάστε εδώ