Σε εμπάργκο της ΕΡΤ προχωρεί η ΝΔ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των δραστικών μέτρων που εξετάζονται είναι και το «εμπάργκο» με τη μη συμμετοχή των στελεχών στις ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης. Το τελευταίο διάστημα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, συγκεντρώνει στοιχεία από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο όσον αφορά στην προβολή των κομμάτων από την κρατική τηλεόραση και στη συνέχεια θα προβεί σε συγκεκριμένες καταγγελίες. Οι πρώτες εκτιμήσεις περιγράφουν μια κατάσταση χειρότερη από το 2010, οπότε η προβολή από τη ΝΕΤ των δραστηριοτήτων κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ ήταν υπερδιπλάσια από την αντίστοιχη της ΝΔ (50% έναντι 20,1%).
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες η Έλλη Στάη επικοινώνησε με τον κ. Μιχελάκη, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή που επικρατεί στη ΝΔ για τα κρούσματα λογοκρισίας που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα. Οι εξηγήσεις που έδωσε δεν ικανοποίησαν τον εκπρόσωπο, πόσω μάλλον που στο επιτελείο του κ. Σαμαρά θεωρούν την κ. Στάη συνυπεύθυνη για τα κρούσματα αυτά και στη διάρκεια των συσκέψεων συζητήθηκε το ενδεχόμενο να την καταγγείλουν δημόσια. Λέγεται ότι στη διάρκεια της επικοινωνίας η κ. Στάη πρότεινε στον κ. Μιχελάκη να εμφανισθεί στο δελτίο ειδήσεων και να μιλήσει εφ’ όλης της ύλης, ωστόσο η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. Εξοργισμένος εμφανίζεται ο τελευταίος και με τη συμπεριφορά ορισμένων στελεχών της ΕΡΤ, που έχουν φθάσει στο σημείο να μην απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις του, συμπεριφορά που θεωρείται το λιγότερο προσβλητική για τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στις αρχές της εβδομάδας, πάντως, σημειώθηκε ένα ακόμη «επεισόδιο» στην κόντρα. Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μιχάλης Χαρακόπουλος, βρέθηκε στην Κρήτη για κομματική εκδήλωση και ως είθισται έκανε δηλώσεις ευρύτερου πολιτικού χαρακτήρα. Ωστόσο οι αρμόδιοι της ΕΡΤ δεν θεώρησαν απαραίτητο να στείλουν κάμερα, με αποτέλεσμα οι δηλώσεις να μην προβληθούν ούτε από τα ιδιωτικά κανάλια τα οποία παίρνουν εικόνα από την κρατική τηλεόραση.


Σχολιάστε εδώ