Πήγε σπίτι της η Ρεγγίνα εξαιτίας του Λύτρα

Και αν αυτό συμβαίνει στο πιο κοντινό πρόσωπο του πρωθυπουργού, τη Ρεγγίνα Βάρτζελη, φανταστείτε τι γίνεται με τον απλό κόσμο όταν μπλέξει στα γρανάζια του κράτους.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Εδώ και επτά μήνες η Ρεγγίνα Βάρτζελη εργάζεται στην ουσία ως συντονίστρια του κυβερνητικού έργου και έχει αναλάβει προσωπικά τις περισσότερες υποθέσεις μεταξύ υπουργών για να μην καθυστερεί η υλοποίησή τους. Ο Παπανδρέου αποφάσισε πριν από μερικούς μήνες να αναλάβει η κ. Βάρτζελη και τη Γραμματεία του πρωθυπουργού, κάτι σαν επιτελάρχης (όπως γράφτηκε, που δεν είναι όμως έτσι) του Μεγάρου Μαξίμου, ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός. Ο γραμματέας όμως του Υπουργικού Συμβουλίου, Σωτήρης Λύτρας, για άγνωστους λόγους –κάποιοι λένε ότι φοβάται μη χάσει την πρωτοκαθεδρία– καθυστερεί να βγάλει τις αποφάσεις και τον νόμο και να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, με αποτέλεσμα η κ. Βάρτζελη να βρίσκεται στο μεταίχμιο. Και επειδή η ίδια δεν θέλει να δώσει κανένα δικαίωμα να πιστεύει ο κόσμος ότι αλλού εργάζεται και από αλλού πληρώνεται, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι ανακαλεί την απόσπασή της από την υπηρεσία στην οποία οργανικά είναι τοποθετημένη, στον απόδημο Ελληνισμό του υπουργείου Εξωτερικών, και επιστρέφει σʼ αυτήν. Ανακαλώντας όμως την απόσπασή της, για να μην μπορούν να την κατηγορούν για οτιδήποτε, έμεινε, με την τακτική του κ. Λύτρα, εκτός μισθοδοσίας!

Η κ. Βάρτζελη εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ ενοχλημένη και δεν είναι διατεθειμένη να παραμείνει στο Μαξίμου αν δεν λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει. Διεμήνυσε μάλιστα ότι η παραίτησή της είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού και ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιστρέψει στην οργανική της θέση από την οποία τώρα έχει πάρει άδεια. Έτσι το πιο έμπιστο από πολλά χρόνια πρόσωπο του πρωθυπουργού ξαφνικά βρέθηκε ξεκρέμαστο, εξαιτίας του γενικού γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, που ως αρμόδιος δεν προχώρησε τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος ώστε να είναι απόλυτα νόμιμη η τοποθέτησή της ως επικεφαλής της Γραμματείας του πρωθυπουργού. Η κ. Βάρτζελη εδώ και πέντε ημέρες δεν βρίσκεται στο γραφείο της στη Βουλή, ούτε και στο άλλο του υπουργείου Εσωτερικών εκεί όπου συνεδριάζει η ομάδα σχεδιασμού υπό τον κ. Ραγκούση και στην οποία ως γνωστόν συμμετέχει. Θεωρεί ότι κάπου έχουν βάλει το χέρι τους στελέχη της κυβέρνησης (που πιθανόν να θέλουν να κρύψουν κάποια πράγματα μέσω της εκκρεμότητας της ρύθμισης του προβλήματος) και αυτό είναι πρόκληση για έναν άνθρωπο που βρίσκεται κοντά στον Παπανδρέου.


Σχολιάστε εδώ