ο δαίμονας των δημαρχείων

Αποτέλεσμα ήταν να «εκραγεί» ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός και να αποκαλέσει δημόσια τον κ. Προβατά «προβοκάτορα». Τελικά ο αντιδήμαρχος υπαναχώρησε, αλλά όλοι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ (σ.σ.: βλέπε πλατεία Κοτζιά) πιστεύουν ότι θα υπάρξουν νέα επεισόδια στην αντιπαράθεση των δύο ανδρών. Όσο για τον κ. Προβατά, μπορεί να διαφημίζει το μαρξιστικό του παρελθόν, αλλά κάποιες σκέψεις του αναφορικά με τη λειτουργία των δημοτικών διαμερισμάτων μόνο δημοκρατικές δεν θεωρούνται. Όπως το να έχει κάθε διαμέρισμα τον δικό του κανονισμό λειτουργίας, λες και πρόκειται για καφενείο.

QQQ Για απόπειρα φίμωσης κατηγορούν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και όχι μόνο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Μπέη. Όπως τονίζουν, δίνει επιλεκτικά τον λόγο, ενώ έχει βάλει ωράριο λειτουργίας (!) στις εργασίες του δημοτικού συμβουλίου, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του πρώτου δήμου της χώρας. Στο προηγούμενο ΔΣ ο κ. Μπέης επέμενε να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση στις 7 το απόγευμα και ενώ δεν είχαν πάρει τον λόγο πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι ήθελαν να μιλήσουν. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν αυτή του προερχόμενου από τον συνδυασμό Κακλαμάνη, Θανάση Σπυράκου, που ζήτησε επανειλημμένα να τοποθετηθεί για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας ως πρώην αρμόδιος αντιδήμαρχος και συνταξιούχος αστυνομικός. Παρά τις επίμονες προσπάθειές του, ο κ. Μπέης αρνήθηκε να του δώσει τον λόγο και τα αίματα άναψαν. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, αλλά οι κακές εντυπώσεις παραμένουν…

QQQ Καζάνι που βράζει είναι η περιοχή του Βοτανικού, λόγω της παρουσίας περίπου 1.400 λαθρομεταναστών και Ρομά σε καταπατημένο οικόπεδο επί της οδού Ορφέως. Οι κάτοικοι έχουν αναστατωθεί τελευταία, καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί οι κλοπές, ενώ επιβαρύνεται σημαντικά η ατμόσφαιρα εξαιτίας των αντικειμένων που καίνε οι συγκεκριμένοι παράνομοι μετανάστες είτε για να ζεσταθούν είτε για να βγάλουν διάφορα μέταλλα προς πώληση. Αφήστε τα σκουπίδια που σχηματίζουν σωρούς, αφού τα δύο κοντέινερ του Δήμου Αθηναίων δεν επαρκούν. Για το θέμα ενημερώθηκε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλλιόπη Γιαννοπούλου, που μίλησε με τους κατοίκους και δεσμεύτηκε να υλοποιήσει τις προτάσεις τους. Για να δούμε, θα το κάνει;

QQQ Πολιτικό γεγονός, τουλάχιστον για τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, αποτέλεσαν τα εγκαίνια του γραφείου, στο Περιστέρι, του δημοσιογράφου Μάκη Γιομπαζολιά, που έχει εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθήνας, με τον συνδυασμό «Γιάννης Δημαράς – Άρμα Πολιτών».

Την τελετή των εγκαινίων έκανε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος. Και μέχρι αργά το βράδυ κατέφθαναν για ευχές εκατοντάδες φίλοι του Γιομπαζολιά. Ανάμεσά τους ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, οι αντιπεριφερειάρχες Κ. Παπαντωνίου και Β. Κόκκαλης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Καράμπελας, πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι δήμαρχοι Περιστερίου, Αγ. Αναργύρων και Αγ. Βαρβάρας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, στελέχη από κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και πολλοί πολίτες από δήμους της Αττικής.


Σχολιάστε εδώ