ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ

Kύριο πρόσωπο ένας «τσάρος», έστω και σε εισαγωγικά, οικοδεσπότης το νούμερο ένα της Eurobank, ο κ. Νανόπουλος, για χρόνια άνθρωπος του Λάτση, με αθόρυβη διαδρομή, και συνδαιτυμόνες το αφάν γκατέ της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε αποστολή να ενημερώσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στα πλαίσια των έξωθεν εντολών, καθώς και για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Και φυσικά να ακούσει τις απόψεις των επιχειρηματιών, που καλύπτουν με τις δραστηριότητές τους τους περισσότερους χώρους της οικονομικής ζωής.

Συγκεκριμένα, στον Μυστικό δείπνο συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο επικεφαλής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ κ. Νικ. Στασινόπουλος, ο εφοπλιστής και ιθύνων της «Μεγάλης Βρεταννίας» κ. Λασκαρίδης, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Ιωάννης Κωστόπουλος, ο πρώην πρόεδρος των ΕΛΠΕ και πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Τίμος Χριστοδούλου, ο κ. Φουρλής του ομώνυμου Ομίλου (ΙΚΕΑ, INTERSPORT), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο ιδιοκτήτης της CHIPITA κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, οι μεγαλοκατασκευαστές κ. Καλλιτζάντζης της Ελληνικής Τεχνοδομικής και ο κ. Περιστέρης της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και από τη Eurobank ήταν ο υποδιοικητής κ. Νίκος Καραμούζης και ο κ. Μπίλλης.

Η κουβέντα, εκτός από τα οικονομικά, μπήκε και στο αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου ήταν κατηγορηματική:

– Αποκλείεται. Ακόμη κι αν θέλαμε, δεν θα μας άφηνε η «τρόικα»!

Στις… εξομολογήσεις του «τσάρου της Οικονομίας» ήταν και η απογοήτευσή του από τη δημόσια διοίκηση. Δεν βοηθά, δεν δουλεύουν για να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις.

Κι αυτό, όπως είπε, μεγαλώνει το πρόβλημα, από τη στιγμή που δεν αποδίδουν τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις.

Θυμίζουμε ότι ένα ανάλογο τραπέζι είχε γίνει πριν από τις εκλογές στο σπίτι του Νίκου Καραμούζη, όπου παρευρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου και συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες που ήταν στον προχθεσινό Μυστικό δείπνο…


Σχολιάστε εδώ