Μικρά & ενοχλητικά

Κι αν η δουλειά τους απαγορεύει να φορούν το ράσο τους, να μην το φορούν. Μέχρι να μπορέσει να τους πληρώσει το δημόσιο ταμείο. Το πρόβλημα δεν είναι με αυτούς που έχουν δουλειά, αλλά με αυτούς που δεν έχουν, έλεγε Μητροπολίτης. «Όταν από έναν μισθό, ιδίως στα χωριά, ο παπάς συντηρεί την οικογένειά του, τώρα τι θα γίνει; Θα τους πούμε κάντε υπομονή, γίνετε και αγρότες για να τα βγάλετε πέρα, κι εμείς δεν θα σας επιβάλουμε να βάλετε το ράσο στο χωράφι; Αυτό δα έλειπε…».

Τα κτίρια της πρώην «Αλληλεγγύης»,
τέως «Αγάπης» και νυν «Αποστολής»
Λάβαμε ένα πολύ ενδιαφέρον email και το δημοσιεύουμε αυτούσιο: «Θα θέλαμε να ρωτήσουμε την εκκλησιαστική Ιεραρχία, και ειδικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ποια είναι σήμερα η τύχη κάποιων κτιρίων που δημιουργήθηκαν επί εποχής Μακαριστού Χριστόδουλου. Συγκεκριμένα, στην οδό Ανάφης και Δροσοπούλου στην Κυψέλη υπάρχει πολυώροφο κτίριο το οποίο είναι έτοιμο εδώ και μια τετραετία. Προοριζόταν να φιλοξενήσει άτομα με ειδικές ανάγκες και συγκεκριμένα παραπληγικούς. Γιατί άραγε δεν έχει ακόμα λειτουργήσει;
Επίσης πρόσφατα έκλεισε δομή στην ίδια περιοχή, όπου οι φιλοξενούμενες κακοποιημένες γυναίκες ”εκδιώχθηκαν” και οι υπάλληλοι απολύθηκαν. Τι θα φιλοξενήσουν σε αυτό το κτίριο; Μήπως και αυτό θα παρουσιασθεί σαν νέο έργο του Αρχιεπισκόπου; Σε άλλο κτίριο στην Κυψέλη που φιλοξενεί άτομα με ψυχικές ασθένειες πέραν πολλών παρατυπιών, δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου σε περίπτωση ανάγκης. Είναι ενήμερος γι’ αυτό ο Αρχιεπίσκοπος;».

Σκληροί παίκτες
Σε συνεχείς επαφές βρίσκονται άνθρωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη για να πάρουν «κλίμα» από τους συνεργάτες των ηγετών άλλων αυτοκέφαλων ορθόδοξων Εκκλησιών. Προσπαθούν να μελετήσουν τις κινήσεις και τα αιτήματα που πιθανώς θα έθεταν στη σύγκληση της Πανορθόδοξης Συνόδου. Στο Φανάρι φοβούνται μην πάνε για μαλλί και βγουν κουρεμένοι. Μήπως, στην προσπάθειά τους να επιβεβαιώσουν και «εσωτερικά» πως το Φανάρι ηγείται και βρίσκεται στην κεφαλή της Ορθοδοξίας, πέσουν πάνω σε αμφισβητήσεις από «σκληρούς παίκτες», σαν τον Μόσχας, τον Αντιοχείας, τον Ρουμανίας κ.ά.

Θεμελιώνεται η «Θεοξένια»
Αύριο το πρωί στις 11 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα θέσει τον θεμέλιο λίθο της πολυώροφης οικοδομής που θα χτίσει σε δικό της οικόπεδο επί της οδού Ηπείρου 25 στη Θεσσαλονίκη η Εκκλησία της Ελλάδος, με σκοπό να διαμένουν οι συγγενείς των καρκινοπαθών που νοσηλεύονται στο «Θεαγένειο», το οποίο είναι πολύ κοντά στο υπό ανέγερση κτίριο. Το κόστος του κτιρίου που θα έχει την ονομασία «Θεοξένια» ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ και θα διατεθεί εξ ολοκλήρου από την Εκκλησία. Με τον τρόπο αυτόν η Εκκλησία θέλει να βοηθήσει τους πονεμένους ανθρώπους που μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο για να περιθάλψουν τους συγγενείς και τους οικείους τους από διάφορες πόλεις της βορείου Ελλάδος και δεν έχουν πού να διαμείνουν, μια και η νοσηλεία είναι μακρά και το κόστος της διαμονής σε ξενοδοχεία για τόσες μέρες απαγορευτικό.


Σχολιάστε εδώ