Κερδίζει… πόντους ο Τσίπρας

ΘΕΤΙΚΕΣ εντυπώσεις προκαλεί στις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του ο Αλέξης Τσίπρας. Πλέον χαρακτηριστική η εμφάνισή του στην αντιπαράθεση που είχε την Παρασκευή στη Βουλή με τον Γ. Παπανδρέου για το ζήτημα των διοδίων και το «κίνημα ανυπακοής» που αναπτύσσεται στη χώρα. Οι επισημάνσεις του κ. Τσίπρα έφεραν αρκετές φορές σε δυσχερή θέση τον πρωθυπουργό, η αμηχανία του οποίου ήταν περισσότερο από εμφανής. Ιδιαίτερα δε όταν επισήμανε ότι ενώ κανείς από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Ζήμενς πολιτικούς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί, η κυβέρνηση απειλεί με φυλάκιση όσους δεν πληρώνουν τα 2,5 ευρώ που κοστίζουν τα διόδια. Η απάντηση του κ. Παπανδρέου ήταν… άλλα αντʼ άλλων, κατηγόρησε τη ΝΔ για το σκάνδαλο και υποστήριξε ότι είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που φέρνει τη διαφάνεια!
Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Τσίπρας παρομοίασε τη σημερινή κατάσταση και την τακτική της κυβέρνησης με την εποχή του Γιάννη Αγιάννη που πήγε φυλακή επειδή έκλεψε ένα καρβέλι ψωμί!
Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν τις εμφανείς αλλαγές στον πολιτικό λόγο του κ. Τσίπρα το τελευταίο διάστημα, ότι έχει εγκαταλείψει τις πολύ ακραίες θέσεις, χωρίς ωστόσο να ρίξει τους τόνους της κριτικής του προς κάθε κατεύθυνση.


Σχολιάστε εδώ