Κάτω… στον Πειραιά

Παρά τις πιέσεις που δέχεται για ίδρυση του νέου δημαρχείου στο συγκεκριμένο κτίριο, πιστεύει ότι ο Πειραιάς χρειάζεται χώρους πρασίνου και δεν έχει περιθώριο για νέα τσιμεντένια κτίρια. Γι’ αυτό πιέζει τον ΟΣΚ να συνεχιστούν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου σχολείου της Ραλλείου στην Πειραιώς (απέναντι από το κτίριο της Στατιστικής) ώστε να μπορέσει μία ώρα αρχύτερα να κατεδαφίσει το κτίριο-φάντασμα στο κέντρο της πόλης.

Όσον αφορά το κτίριο του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου που παραμένει γιαπί επί 40 και πλέον χρόνια, η σκέψη είναι να πωληθεί στον ΟΛΠ και με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν ή να ανακαινισθεί και να αξιοποιηθεί το υπάρχον κτίριο του δημαρχείου ή να αγοραστεί κάποιο άλλο, περισσότερο κατάλληλο. Στόχος του δημάρχου είναι να συγκεντρωθούν οι υπηρεσίες του δήμου για να ξενοικιάσει ορισμένα κτίρια που χρησιμοποιεί και να κάνει οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται και το «σπάσιμο» της… λεόντειας σύμβασης με το Starbuck που έχει υπενοικιάσει από τον δήμο τον κινηματογράφο «Αττικόν» και μέχρι στιγμής έχει χρεώσει τον δήμο με ένα ποσόν που ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ! Αυτό το σκάνδαλο είναι αποφασισμένος να το ξεδιαλύνει ο Β. Μιχαλολιάκος, γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχουν υπεύθυνοι και πρέπει να πληρώσουν!

// Σε προσωρινή αργία τέθηκε, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς – Πόλη – Θρύλος» Πέτρος Μαντούβαλος, μετά την αναίρεση που έκανε δεκτή ο Άρειος Πάγος κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου που δίκασε την υπόθεση της συμμετοχής του στο Παραδικαστικό.

Το έγγραφο του γενικού γραμματέα έφτασε την περασμένη Τετάρτη στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά και έτσι ο Π. Μαντούβαλος δεν θα μετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή ο Π. Μαντούβαλος δήλωσε στη στήλη: «Πρόκειται για μια τυπική διαδικαστική και νόμιμη ενέργεια, την οποία ανέμενα ακόμα και στην περίπτωση που θα είχα εκλεγεί δήμαρχος. Η τυπική αυτή εκκρεμότητα θα περατωθεί πολύ γρήγορα, όπως και το δικαστήριο, που για δεύτερη φορά θα αντιμετωπίσω, παρόλο που αθωώθηκα ομόφωνα. Στηρίχτηκα πάντα στη Δικαιοσύνη, τη νομιμότητα και την εμπιστοσύνη του κόσμου και δεν έχασα. Αυτό κάνω και τώρα».

// Μέχρι τώρα, όπως είναι γνωστό, τις καθαρίστριες στα σχολεία τις πλήρωνε ο ΟΣΚ μέσω των σχολικών επιτροπών. Από τις αρχές του χρόνου τις αναλαμβάνουν οι δήμοι. Οι οποίοι τελικά θα χρηματοδοτούνται γι’ αυτό. Όμως, όπως φαίνεται, την ευθύνη για το πόσες καθαρίστριες θα απασχολούνται σε κάθε σχολείο δεν θα την έχει ούτε ο δήμος ούτε το σχολείο, αλλά το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Η σχολική επιτροπή ενημέρωσε το Εθνικό Ίδρυμα ότι μέχρι τώρα απασχολεί 10 καθαρίστριες για τις αίθουσες αυτές και η απάντηση ήταν ότι πρέπει να «κοπούν» 4 γιατί έχει υπολογιστεί ότι κάθε καθαρίστρια πρέπει να καθαρίζει 18 αίθουσες στο οκτάωρό της!

Μόνο που οι 102 αίθουσες αυτού του σχολικού συγκροτήματος καλύπτουν έκταση 7.213 τ.μ. και υπάρχει και αυλή 15,5 στρεμμάτων! Για όλον αυτόν τον χώρο το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας πιστεύει αλήθεια ότι αρκούν 6 καθαρίστριες; Προφανώς είναι το λιγότερο άσχετοι.

Βέβαια η σχολική επιτροπή διαμαρτυρήθηκε, έστειλε νέο έγγραφο στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, στο οποίο επισημαίνει τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου σχολείου. Για να δούμε, θα… ιδρώσει τ’ αυτί κανενός;

// Συνεχίζοντας τον κύκλο συναντήσεων με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου συναντήθηκε με τους δημάρχους Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκά Τζανή και Περάματος Παναγιώτη Ζουμπούλη, αντιδημάρχους και συνεργάτες τους, με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων αλλά και τη συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

// Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει μεθαύριο Τρίτη στις 7.30 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας, ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Νίκαια – Ρέντης: Σύγχρονη Πόλη» του Γιάννη Μαρωνίτη. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα, ενώ θα υπάρχει και πλούσιος μπουφές με παραδοσιακούς μεζέδες.

// Ερώτηση προς τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Γ. Βοϊδονικόλα έκανε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο σύμβουλος του Π. Μαντούβαλου Γιάννης Μαστρονικόλας, ζητώντας να πληροφορηθεί για ποιους λόγους δόθηκαν υπερωρίες στους 81 εργαζομένους που ανήκουν στον τομέα του οποίου προΐσταται. Ο Γ. Βοϊδονικόλας απάντησε ότι οι υπερωρίες αφορούσαν τον Δεκέμβριο που η ευθύνη ανήκε στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

Υπάρχει όμως το έγγραφο του Τμήματος Μισθοδοσίας της Οικονομικής Υπηρεσίας (αρ. πρωτ. 151/4/2/2011) που αναφέρει ότι καταβλήθηκαν 11.435 ευρώ στο προσωπικό της Υπηρεσίας Κήπων και Πρασίνου για υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων τον Ιανουάριο του 2011! Τι συμβαίνει τελικά; Ποιες υπερωρίες πληρώθηκαν; Οι περσινές ή οι φετινές; Και για ποιον λόγο φάνηκε τόσο… γαλαντόμος ο αντιδήμαρχος;


Σχολιάστε εδώ