Επιστροφή στο παρακράτος…

Ζήλεψε μέρες του παρακράτους της δεκαετίας του ʼ60 η κυβέρνηση. Τότε το κατήγγελλε σκληρότατα ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού. Σήμερα ξεθάβει από τα άδυτα εκείνης της αλήστου μνήμης εποχής αποφάσεις αλλάζοντας μόνο την ημερομηνία.
«Αποφασίζουμε» την απαγόρευση κάθε «συνάθροισης και πορείας» στην εθνική οδό Λευκώνα – Προμαχώνα και «οι συμμετέχοντες (αγρότες) θα διώκονται», λέει το φιρμάνι που εξέδωσε ο ταξίαρχος κ. Τσώτας, όχι φυσικά γιατί έτσι του κατέβηκε, αλλά εκτελώντας εντολές ανωτέρων του και της πολιτικής ηγεσίας.
Δεν απομένει παρά το «αποφασίζουμε» να επεκταθεί παντού, σε κάθε διαδήλωση, πορεία και συνάθροιση. Ακόμη και άνω των πέντε ατόμων.
Κύριε Παπανδρέου, κάτι δεν πάει καλά. Και αυτό αρχίζει να τους ανησυχεί όλους, ακόμη περισσότερο και από τη χρεοκοπία… Όπως και τότε…
Τέτοιο κείμενο, τέτοια απόφαση, κύριε πρωθυπουργέ, όσο και αν ψάξετε, δεν έχει εκδοθεί από καμιά κοινοβουλευτική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση κι εδώ… Κι αυτό αυξάνει τις ευθύνες σας για τον ολισθηρό δρόμο που ανοίγεται…


Σχολιάστε εδώ