Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

ΣΤΗΝ… εποχή των παγετώνων έχουν περάσει οι σχέσεις Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Κακλαμάνη μετά και τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ως γνωστόν, ο δεύτερος θεωρεί την Ντόρα «συνυπεύθυνη» (μαζί με πολλούς άλλους, εκτός από τον εαυτό του…) για την ήττα του στον Δήμο Αθηναίων και δεν χάνει ευκαιρία να εκδηλώνει τη δυσφορία του. Ακόμη και με… χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη»! Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη Καμίνη έθεσε θέμα διαχειριστικού ελέγχου της τετραετίας 2006-10, δηλαδή την περίοδο δημαρχίας Κακλαμάνη. Ο τελευταίος αντέδρασε έντονα και αντιπρότεινε ο έλεγχος να ξεκινήσει από το 2003. Ήτοι να συμπεριλάβει και το διάστημα που δήμαρχος ήταν η κ. Μπακογιάννη.

ΤΗΝ τελική εισήγηση των δικηγόρων του περιμένει ο Π. Δούκας προκειμένου να αποφασίσει αν θα καταθέσει αγωγές σε βάρος τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μελών της Εξεταστικής. Πληροφορούμαι αρμοδίως ότι οι δικηγόροι εκτιμούν ότι τα στοιχεία είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και συκοφαντικής δυσφήμησης. Οπότε εγώ στη θέση των κ. Τσιρώνη, Μπεντενιώτη και της κ. Γιαννακοπούλου θα ανησυχούσα. Πρώτον, διότι ο κ. Δούκας προτίθεται να τους ζητήσει κάπου 2 εκατ. ευρώ και, δεύτερον, γιατί η βουλευτική ασυλία δεν τους καλύπτει σε περιπτώσεις αγωγών.

ΣΤΗΝ άρνηση ορισμένων πρεσβειών να συνεργαστούν, κυρίως ασιατικών χωρών, σκοντάφτει η προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει στις χώρες προέλευσής τους παράνομους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, οι πρεσβείες του Πακιστάν και του Αφγανιστάν δεν ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις για συνεργασία, ενώ η πρεσβεία του Ιράν έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει πίσω ξανά τους Ιρανούς που βρίσκονται στη χώρα μας. Ωστόσο και οι προερχόμενοι από τη συγκεκριμένη χώρα δεν θέλουν να επιστρέψουν, φοβούμενοι ότι θα διωχθούν από το καθεστώς Αχμαντινετζάντ. Πάντως τους προσεχείς μήνες η κυβέρνηση θα εντείνει τις πιέσεις, αλλά…

***

Μα καλά, τα υποβρύχια «για να πάρουν μπρος» θέλουν… μίζα;


Σχολιάστε εδώ