διάδρομοι και ψίθυροι

ξ Coca-Cola 3E: Ένα από τα αγαπημένα χαρτιά των αναλυτών για την τρέχουσα περίοδο. Κατά μέσο όρο οι αναλυτές εκτιμούν πως η εταιρεία θα παρουσιάσει κέρδη αυξημένα κατά 23%, ενώ ειδικά η Deutsche Bank «βλέπει» στην Coca-Cola ευκαιρία αγοράς (δίνει σύσταση «Buy»).
ξΟΤΕ: Ένας από τους τίτλους που παραμένουν στο portfolio μεγάλων ξένων οίκων. Τελευταία χρονικά η Morgan Stanley, που αυξάνει την τιμή-στόχο για τον τίτλο στα 12,5 ευρώ.
ξΟΠΑΠ: Στο επίκεντρο των αποτιμήσεων πολλών ξένων οίκων. Διίστανται οι απόψεις για τις προοπτικές της εταιρείας, ιδιαίτερα με τη δρομολογούμενη απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιγνίων. Τελευταία χρονικά η έκθεση της Marfin Analysis, που αυξάνει την τιμή-στόχο στα 17,2 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση ο τίτλος θα είναι από τους πρωταγωνιστές του 2011. Θετικούς ή αρνητικούς…
ξΤιτάν: Η Citigroup προχώρησε στη μείωση στα 15,50 ευρώ από 19,50 ευρώ της τιμής-στόχου για τη μετοχή της εισηγμένης λόγω Αιγύπτου.
ξΣτη μείωση στα 11,5 ευρώ από 12,7 ευρώ της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ προχώρησε η UBS. Διατηρεί πάντως ουδέτερη σύσταση (neutral) για τον τίτλο.
ξΝΕΛ: Προχώρησε στη σύσταση κοινοπραξίας με τουρκική εταιρεία. Το τελευταίο διάστημα η ΝΕΛ μοιάζει να έχει «ξυπνήσει»…
ξΕλληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος και Motor Oil: Μέχρι στιγμής στο 2011 είναι οι τρεις μετοχές με την υψηλότερη απόδοση. Οι συγκεκριμένοι τίτλοι είναι εκτός των άλλων και οι «αγαπημένοι» των αναλυτών, καθώς παρουσιάζουν χαμηλούς πολλαπλασιαστές κερδών και δείκτες λογιστικής αξίας, ενώ πιθανότατα θα έχουν και εντυπωσιακή μερισματική απόδοση, με αυτήν της Motor Oil να υπολογίζεται λίγο πάνω από το 8,2%, ενώ για τα Ελληνικά Πετρέλαια στο 5,42%! Ο όμιλος Μυτιληναίου, από την άλλη, είναι μακράν ο πρωταθλητής αποδόσεων για το 2011. Ενώ οι πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 15 fund managers να έχουν ξεκινήσει επαφές για να ενημερωθούν διεξοδικά για την εταιρεία και τις προοπτικές της!
ξΟι τραπεζικοί τίτλοι παραμένουν στο ιδανικό χαρτοφυλάκιο πολλών εταιρειών, καίτοι έχουν μπροστά τους δύσκολα «ορόσημα», όπως για παράδειγμα τα επικείμενα stress tests-»καρμανιόλα» της Κομισιόν. Κατά μέσον όρο οι περισσότεροι ξένοι και εγχώριοι αναλυτές «βλέπουν» τις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, της EFG Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank να κινούνται στο +/-25% από τα τρέχοντα επίπεδα αποτιμήσεων έως τα τέλη της χρονιάς!
ξΠειραιώς – Κέκροψ: Προσανατολίζονται στην έκδοση ομολογιακών. Ίδωμεν…


Σχολιάστε εδώ