Γκρίνια έφεραν στη ΝΕΤ τα νούμερα

Ο πρώτος που περιλαμβάνει τα δελτία των 12, 3 και 6, τα οποία παραμένουν πολυθεματικά και συνήθως προβάλλουν όλες τις αντιδράσεις των κομμάτων, και το δελτίο της κ. Στάη, όπου προβάλλεται ό,τι αποφασίζει η ίδια και το επιτελείο της! Στο πλευρό της και ο διευθυντής ειδήσεων Γ. Κογιάννης, που στηρίζει την… προσπάθεια με κάθε τρόπο! Ο «αυταρχικός» τρόπος με τον οποίο αξιολογούνται οι ειδήσεις δεν διαφέρει από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι συντάκτες, τους οποίους συχνά η παρουσιάστρια «κρεμά» στον αέρα. Τις σχετικές διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων η κ. Στάη απλώς τις αγνοεί. Επίσης εύκολα το επιτελείο της κλείνει εικοσάλεπτο κύκλωμα με την Αίγυπτο (που πληρώνεται με τα χρήματα του ελληνικού λαού) για να γίνει σύνδεση με τον ανταποκριτή που διακινδυνεύει τη ζωή του, στην ουσία σε εμπόλεμη ζώνη, για να μην τον «βγάλουν» ποτέ. Οι δικαιολογίες που δόθηκαν ήταν πως το κύκλωμα «χάθηκε» καθώς μετατίθετο χρονικά συνεχώς προς τα πίσω λόγω της αναμονής των δηλώσεων Παπανδρέου από Βρυξέλλες!

Σε αυτό το κλίμα η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αρχίζει να παίρνει όλο και πιο σαφείς αποστάσεις, ευρισκόμενη συνεχώς στη δυσάρεστη θέση να απολογείται για όσα λέγονται και… δεν λέγονται στο πολυδιαφημισμένο δελτίο, που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα φιλοξενώντας τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Κακή απομίμηση των δελτίων των ιδιωτικών καναλιών, εγκαινίασε τα παράθυρα στην κρατική τηλεόραση, απωθώντας τους τηλεθεατές της ΝΕΤ, οι οποίοι είχαν συνηθίσει να ενημερώνονται τουλάχιστον για 25 θέματα από την Ελλάδα και τον κόσμο κάθε βράδυ. Τα παράθυρα και οι σχολιαστές σίγουρα δεν είναι αυτά που έλειπαν από την ελληνική τηλεόραση. Κάτι που φαίνεται και από τα νούμερα που κάνει το συγκεκριμένο δελτίο. Τη Δευτέρα ήταν στο 4,9%, την Τρίτη στο 6,8% και την Τετάρτη στο 5,8%. Τα αντίστοιχα στον ΣΚΑΪ, στο ενισχυμένο δελτίο με τη Σία Κοσιώνη και με την προσθήκη ξανά του διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά στην ομάδα των σχολιαστών, ήταν 5,2%, 5% και 4,9%. Αξίζει να επισημανθεί ότι το κεντρικό δελτίο του Σαββατοκύριακου, με την πολυθεματική ειδησεογραφία του και χωρίς τη λάμψη της τηλεστάρ, ήταν το Σάββατο στο 6,7% και την Κυριακή στο 7,7%. Γι’ αυτό θα ήταν καλό να μη συνδέεται η επιτυχία του δελτίου της κ. Στάη με την τύχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ενέσεις με Παπανδρέου και Σαμαρά

Σύμφωνα πάντως με τους σχεδιασμούς για το δελτίο, η πρόσκληση πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστεί και στόχος είναι να βγουν ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο στούντιο της ΕΡΤ.

Αποστάσεις πάντως από την παρουσιάστρια πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Χρήστο Κούτρα (ΣΚΑΪ) σχετικά με το ασυμβίβαστο που υπάρχει για το σάιτ της παρουσιάστριας www.ellispoint.gr, το οποίο, όπως καταγγέλθηκε, έχει λάβει και κρατική διαφήμιση η οποία και αποσύρθηκε. «Ρωτήστε στην ΕΡΤ, όπου εργάζεται», απάντησε δις ο Γιώργος Πεταλωτής.


Σχολιάστε εδώ