Απαξιώνουν το ΑΠΕ με σχέδιο να βάλουν ιδιώτες;

Η ένταση εντείνεται από την απαξιωτική συμπεριφορά των κυβερνητικών ιθυνόντων αλλά και τη «διαβεβαίωση» ανώτερων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών ότι το ΑΠΕ – ΜΠΕ είναι ή θα γίνει σύντομα ΔΕΚΟ!
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του Πρακτορείου με επιστολή του σε όλους τους συντάκτες μετά τη συγκέντρωση την περασμένη Τετάρτη, στην οποία αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας αν δεν πληρωθεί ο μισθός του Ιανουαρίου, δηλώνει πως η γενική διεύθυνση του ΑΠΕ – ΜΠΕ αντί άλλης απάντησης επιμένει πως δεν δέχεται να συζητήσει με τον εκπρόσωπο.
Ο Ηλίας Μάτσικας, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να «καθαιρέσει» τον Μ. Ψύλλο από τη θέση του εκπροσώπου στο ΔΣ του ΑΠΕ, επικαλούμενος το ότι ο δημοσιογράφος είναι προϊστάμενος τμήματος. Οι δημοσιογράφοι στη συγκέντρωσή τους επαναβεβαίωσαν την εκλογή του Μ. Ψύλλου. Υπέρ του Η. Μάτσικα έχει ταχθεί ανοιχτά… εκδότης τοπικής εφημερίδας και εργαζόμενος στο ΑΠΕ που προσδιορίζεται ως «φωνή του ΠΑΣΟΚ» στο Πρακτορείο. Μακριά από τις σχετικές μεθοδεύσεις είναι και ο -επίσης ΠΑΣΟΚ- αντίπαλος του Μ. Ψύλλου στις εκλογές για εκπρόσωπο Κώστας Δρακόπουλος. Όσοι πόνταραν να παίξουν πάνω στην αντίθεσή τους για να τον χρησιμοποιήσουν ως εναλλακτική λύση ατύχησαν, διότι ο Κώστας Δρακόπουλος πιστεύει ότι «υπάρχει εκλεγμένος εκπρόσωπος και σε έναν χρόνο που έχουμε εκλογές οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν εκ νέου». Το κλίμα για την ηγεσία έχει βαρύνει και από την ουσιαστική απενεργοποίηση του επί χρόνια αρχισυντάκτη Νίκου Μεγαδούκα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος για το ΑΠΕ Γιώργος Πεταλωτής λέγεται πως δεν έχει καλή συνεργασία με τον Ηλία Μάτσικα -καθώς ήταν επιλογή άλλων προσώπων στο Μέγαρο Μαξίμου-, ενώ το πρόβλημα εντείνεται από τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία. Σε λίγο θα επεκταθεί και θα κυριαρχήσει το αυτονόητο επιχείρημα ότι «πρώτο μέλημα ενός επικεφαλής Οργανισμού είναι να εξασφαλίζει τους πόρους για τη ζωή του Οργανισμού και των εργαζομένων». Eίναι η τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες που σημειώνεται καθυστέρηση στη μισθοδοσία, ενώ το υπουργείο Οικονομικών έκοψε κατά 3,4 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό που έστειλε ο Ηλ. Μάτσικας και ο Γιώργος Πεταλωτής στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Σε όλη αυτήν την κατάσταση πολλοί αναρωτιούνται πλέον αν υπάρχει άλλο -πονηρό- σχέδιο από πίσω, είτε να γίνουν αλλαγές στην ηγεσία του ΑΠΕ είτε -το χειρότερο- η κρίση να μεθοδεύεται και να συντηρείται έντεχνα στην προοπτική μετατροπής του ΑΠΕ σε επιχείρηση με συμμετοχή ιδιωτικής εταιρείας! Και μέσα σε όλα αυτά άρχισε και η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας της σύστασης του ΔΣ του Πρακτορείου. Αιφνιδιαστικά η ΕΣΗΕΜ-Θ απέκλεισε -χωρίς καν να τον ειδοποιήσει- τον εκπρόσωπό της Μπάμπη Γιαννακίδη και τοποθέτησε άλλον, χωρίς να έχει λήξει η θητεία του προηγούμενου. Ταυτόχρονα ζητήθηκε η παραίτηση του επί εικοσαετία μέλους του ΔΣ και συμβούλου έκδοσης των «Νέων» κ. Νικολόπουλου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε με επιστολή του, χωρίς να έχει λήξει επίσης η θητεία του.


Σχολιάστε εδώ