ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης…

vΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ αντίθετος με την απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης, δηλώνει ο πρώην βουλευτής Π. Σγουρίδης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης» σημειώνει ότι «θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε με άλλον τρόπο την κρίση και όχι να μπούμε εντός της». Προσθέτει, ακόμη, μεταξύ άλλων: «Μπορούσαμε να βρούμε χρήματα από διάφορες αγορές που ήδη μας πρόσφεραν, θα μπορούσαμε να είχαμε προσφύγει και σε ανατολικές αγορές, όπως αυτές του Πεκίνου ή της Σαγκάης, ενώ υπήρχαν και χρήματα που μας προσφέρονταν από καναδικά funds».
vΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ και… αμετανόητος ο επικοινωνιολόγος Γ. Λούλης. Επικρίνει σε κάθε ευκαιρία τον Αντ. Σαμαρά για «δεξιά στροφή», ενώ κανονικά θα έπρεπε να σιωπά και να κρύβεται. Διότι ήταν ένας από τους υπεύθυνους για την καταστροφική ήττα της ΝΔ στις εκλογές του 2009. Με τις συμβουλές του προς τον Κ. Καραμανλή κατάφερε να αποδομήσει την ιδεολογία της παράταξης, να απονευρώσει την πολιτική της με τη θεωρία του «μεσαίου χώρου» και να προκαλέσει εν τέλει την… κατάρρευσή της. Όχι πως δεν είναι τεράστιες και οι ευθύνες του κ. Καραμανλή…
v ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελέγη για δεύτερη φορά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντ. Βρεττός. Μάλιστα, ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την κοινή διακήρυξη υπέρ της έκδοσης του ευρωομολόγου, την οποία υπέγραψαν 63 βουλευτές από 5 πολιτικές ομάδες. Στη διακήρυξη επισημαίνεται η ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης, τη διασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ, αλλά και τη χρηματοδότηση της οικονομίας της Ευρώπης.
v ΤΟ ΠΡΩΤΟ δείγμα δουλειάς και δυνατότητας του κ. Καμίνη ήταν η παντελής απουσία του στην κρίση με την κατάληψη της Νομικής Σχολής, που αν δεν κάνουμε λάθος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Πολλά και πικρόχολα τα σχόλια Αθηναίων, ένα από αυτά και το παρακάτω:
«Ως Συνήγορος του Πολίτη, συμπαραστάτης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην επί του όρους ομιλία, και ως Δήμαρχος συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος. Την εβδομάδα των Παθών και του Γολγοθά του τράβηξε ο λαός της Αθήνας…».


Σχολιάστε εδώ