Υπέρ Multichoice η ΕΕΤΤ

Η Επιτροπή, αν και δέχεται πως η Multichoice έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά, κρίνει ότι η εταιρεία «έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει την πνευματική της ιδιοκτησία και την οικονομική της βιωσιμότητα, από τα διαπιστωμένα φαινόμενα πειρατείας, ”παντρεύοντας” τον αποκωδικοποιητή με την κάρτα πρόσβασης.
Στις προϋποθέσεις που ορίζει η ΕΕΤΤ περιλαμβάνεται η δημοσίευση στην ιστοσελίδα της Multichoice όλων των «διεπαφών και των λεπτομερών τεχνικών χαρακτηριστικών» των Secure Silicon και Irdeto, «προκειμένου ο εκάστοτε κατασκευαστής αποκωδικοποιητών τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς αγοράς να μην εμποδίζεται άμεσα ή έμμεσα στην παραγωγή συμβατών δεκτών».
Επίσης, η εταιρεία καλείται να «μεριμνήσει ότι θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης τουλάχιστον στα ελεύθερα συνδρομητικά κανάλια από τις συσκευές αποκωδικοποιητών που ”επιβάλλει” και διανέμει η ίδια». Παράλληλα, η ΕΕΤΤ απαιτεί από τη Multichoice «να μην απαγορεύσει σε τρίτους κατασκευαστές την ενσωμάτωση στο ίδιο προϊόν κοινών διεπαφών για τη σύνδεση με διάφορα άλλα συστήματα πρόσβασης ή την εισαγωγή στο ίδιο προϊόν συγκεκριμένων μέσων άλλων συστημάτων πρόσβασης».
Τέλος, η εταιρεία πρέπει να φροντίσει «για τη λήψη μέτρων που θα εξασφαλίζουν τους υφιστάμενους συνδρομητές που έχουν ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου, ώστε να μην υποχρεωθούν σε αναγκαστική αγορά νέου αποκωδικοποιητή». Κατά την ΕΕΤΤ, οι προϋποθέσεις αυτές «είναι απολύτως απαραίτητες για την αποτελεσματική άσκηση της εμπορικής πολιτικής της εταιρείας, αλλά και για την ταυτόχρονη προστασία του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές».


Σχολιάστε εδώ