στα ενδότερα των ομάδων

=Η εκδίκηση των…
απλήρωτων μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού. Διότι πέρασαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου οι δύο ομάδες που οι παίκτες τους διαρκώς γκρινιάζουν για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές.
=Σε αντίθεση, βέβαια, με τον Παναθηναϊκό και κυρίως με τον Ολυμπιακό, στους οποίους οι ποδοσφαιριστές είναι καλοπληρωμένοι και τους συμπεριφέρονται σαν να είναι άρχοντες. Αποδείχθηκε, όμως, μέσα στο γήπεδο ότι μπάλα δεν παίζουν οι χορτάτοι, αλλά και οι πεινασμένοι.
=Ειδικά οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν πεινασμένοι για την πρόκριση. Κατέθεσαν ψυχή και σώμα μέσα στο γήπεδο και πέρασαν στα ημιτελικά, στα οποία θα βρουν απέναντί τους την ΑΕΚ.
=Σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που απέτυχαν σε ακόμα ένα ντέρμπι. Και βρίσκονται πλέον στο μάτι του κυκλώνα, διότι από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη προέκυπτε την Πέμπτη ότι κάποιοι βρίσκονται πλέον στον αέρα.
=Το αφεντικό του Ολυμπιακού βρίσκεται διαρκώς δίπλα στην ομάδα του. Και φροντίζει να μη χαλάει χατίρι στους ποδοσφαιριστές, αλλά ο αποκλεισμός τον πίκρανε, όπως υποστήριζαν στενοί συνεργάτες του στην ΠΑΕ.
=Ξέρει, άλλωστε, ότι μετά τον αποκλεισμό θα ξεθαρρέψουν όσες ομάδες θεωρούσαν τελειωμένη υπόθεση το Πρωτάθλημα. Ακόμα και στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι μπορούν πλέον να προλάβουν τους «ερυθρόλευκους» και να παίξουν κορώνα – γράμματα τον τίτλο μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
=Η τρίτη ήττα του Ολυμπιακού σε ισάριθμα εκτός έδρας ντέρμπι άνοιξε, λοιπόν, την όρεξη των «πρασίνων». Στην Παιανία θεωρούν κλειδί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και λένε ότι με διπλό μπορούν να κυνηγήσουν την ομάδα του Πειραιά έως τη μεταξύ τους αναμέτρηση.
=Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού προκάλεσε χαρμολύπη σε Περιστέρι και Βόλο. Ο Γιώργος Σπανός και ο Αχιλλέας Μπέος δεν γνώριζαν εάν έπρεπε να χαρούν ή να στενοχωρηθούν.
=Με την ομάδα του Πειραιά στον τελικό, ο φιναλίστ θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν. Αλλά χωρίς τον Ολυμπιακό, οι Περιστεριώτες και οι Βολιώτες θεωρούν ότι αυξάνονται οι ελπίδες τους να κατακτήσουν το τρόπαιο.
=Αλλά αν αποτύχουν, τότε θα χαθεί το ευρωπαϊκό όνειρο. Γι’ αυτό δεν ήξεραν εάν έπρεπε να πανηγυρίσουν ή να στενοχωρηθούν όταν έληξε ο αγώνας της Τούμπας.
=Μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, πάντως, άρχισε η αποδόμηση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ακόμα και εκείνοι που τον αποθέωναν μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, τον έβαλαν ξαφνικά στο σημάδι και επιδόθηκαν σε έναν καταιγισμό πυρών με στόχο τον ισπανό τεχνικό.
=Η αμφισβήτηση προς τον Βαλβέρδε είναι έντονη! Έστω και αν ο Μαρινάκης στηρίζει τον Ισπανό, κάποιοι μέσα από την ΠΑΕ φροντίζουν με τις διαρροές τους να περνάνε μηνύματα περί του αντιθέτου.
=Έτσι, στήθηκε στο απόσπασμα ο Βαλβέρδε για τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ. Επαναλαμβάνω ακόμα και από ανθρώπους που την περασμένη Δευτέρα τον αποθέωναν για την πορεία των «ερυθρολεύκων» στο Πρωτάθλημα και του έβγαζαν το καπέλο για τη δουλειά που κάνει.
=Κριτική αρχίζει να γίνεται και στον Μανόλο Χιμένεθ. Ολοένα και πιο αυστηρή, μάλιστα, παρά την πρόκριση της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.
=Τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί ακόμα πιο άσχημα για τον Ισπανό εάν έχανε την πρόκριση μετά το 0-2 του πρώτου ματς. Πριονοκορδέλα θα τον περνούσαν και τον Χιμένεθ, ο οποίος πράγματι έκανε λάθη στη ρεβάνς με τους «πράσινους».
=Τον έσωσε, όμως, η γκέλα του Καρνέζη, από την οποία προήλθε το γκολ του Μίτσελ. Είναι και προσωπική επιλογή του ο Ισπανός μεσοεπιθετικός και έτσι τα πυρά προς τον προπονητή της Ένωσης περιορίστηκαν αισθητά.
=Το μέλλον του Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, πάντως, παραμένει αβέβαιο. Το είπε, άλλωστε, ξεκάθαρα την παραμονή του ντέρμπι όταν έστειλε το μήνυμα προς τους μετόχους της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.
=Το θέμα είναι ποιος θα ικανοποιήσει τους όρους που θέτει ο Ισπανός για να παραμείνει στο τιμόνι του «Δικέφαλου». Διότι οι βασικοί μέτοχοι έχουν προαναγγείλει την αποχώρησή τους το ερχόμενο καλοκαίρι.
=Ο Χιμένεθ, πάντως, έχει συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό του. Δεν μπορεί να προδικάσει κάποιος την επιτυχία του ή την αποτυχία του, αλλά για πρώτη φορά υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ ένας άνθρωπος με σχέδιο.
=Να επανέλθω στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. Η πληροφορία που διέρρευσε το βράδυ της Τετάρτης και ήθελε τον Νικόλα Πατέρα να πανηγυρίζει, ασφαλώς και ελέγχεται ως… ακριβής!
=Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού γλίτωσε τον έναν από τους δύο τίτλους που κατέκτησε την προηγούμενη σεζόν με τους «πράσινους». Διότι, όπως λένε και στην Παιανία και στον Πειραιά, «όποια κούπα πάρει άλλη ομάδα είναι ως μη γενόμενη».
=Ο Πατέρας δεν μπορούσε να φανταστεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κατακτά το νταμπλ στην πρώτη του χρονιά στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η απώλεια του Κυπέλλου, λοιπόν, τον χαροποίησε ιδιαίτερα, αν και τα μηνύματα από το Λιμάνι του έλεγαν ότι «και τώρα είναι πιο επιτυχημένος, διότι παίρνει Πρωτάθλημα στο ντεμπούτο του».
=Ο Μαρινάκης, λοιπόν, κρίνεται ούτως ή άλλως επιτυχημένος. Εκείνος που δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι αυτήν την περίοδο είναι ο Γιώργος Παράσχος.
=Πήγε στην Ξάνθη και η ομάδα της Θράκης κόλλησε στην επικίνδυνη ζώνη μέχρι που τον απομάκρυνε ο Χρήστος Πανόπουλος. Από τότε άρχισε η αντεπίθεση της Ξάνθης.
=Το πέρασμα του «Οτσαλάν» από τον Πανιώνιο χαρακτηρίστηκε από πολλούς στη Νέα Σμύρνη καταστροφικό. Μετά την απομάκρυνσή του και την πρόσληψη του Λεμονή άρχισαν οι «κυανέρυθροι» την αντεπίθεσή τους με στόχο τη σωτηρία τους.
=Μετά τη συμφωνία του Παράσχου με τον Ηρακλή, πολλοί είναι εκείνοι στην πιάτσα που υποστηρίζουν ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης διατρέχει σοβαρό κίνδυνο υποβιβασμού. Βάζουν, μάλιστα, ως ορόσημο τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες.
=Το συγκεκριμένο ματς σημαίνει πολλά και για τους «ερυθρόλευκους». Μόνο με νίκη θα διατηρήσουν ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες για παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα.
=Παράλληλα υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο για τους Σερραίους. Ο Παράσχος συζητούσε με τον Πέτρο Θεοδωρίδη για να διαδεχθεί τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς, αλλά τον άφησε στα κρύα του λουτρού. Φυσιολογική, λοιπόν, είναι η διάθεση που έχει το αφεντικό του Πανσερραϊκού για να πάρει την εκδίκησή του.
=Δεν ξεχνάει εύκολα ο Θεοδωρίδης. Μπορεί να περάσουν χρόνια, αλλά όταν βρει την ευκαιρία θα κυνηγήσει τη ρεβάνς απ’ όποιον θεωρεί πως τον έχει πειράξει και η αναμέτρηση με τον Ηρακλή του προσφέρει την ευκαιρία να κόψει τα φτερά του Παράσχου.


Σχολιάστε εδώ