Πόσο θα κοστίσουν οι Special Olympics;

Όπως επίσης, ποιοι είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, με ποιες ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ διαδικασίες έχουν γίνει μέχρι σήμερα όλες οι προμήθειες και οι αναθέσεις όπως των τελετών έναρξης και λήξης, η φιλοξενία και η διαμονή των εθνικών ομάδων.

Γράφτηκε ότι το 65% του προϋπολογισμού (ποίου;) θα καλυφτεί από κρατικές χορηγίες. Ποιες είναι αυτές οι κρατικές επιχειρήσεις που τους περισσεύουν λεφτά, την ώρα που πάμε για φούντο; Ονόματα δεν έχουν; Γιατί δεν τα λένε, αν έτσι πράγματι είναι; Για να ξαναζήσουμε τη θεόπικρη εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν από αλλού ξεκινήσαμε και στο τέλος στοίχισε ο κούκος αηδόνι;

Απαραίτητο είναι, υπουργέ Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γερουλάνο, πριν καταλήξουν και οι Special Olympics σε μια ακόμη μαύρη ιστορία, στο πλαίσιο της διακηρυγμένης από την κυβέρνηση αρχής περί απόλυτης διαύγειας σε όλα, να αναρτηθούν στο διαδίκτυο ο προϋπολογισμός, η κάθε δαπάνη που έχει γίνει ως τώρα, οι διαδικασίες για τις συμβάσεις και αναθέσεις έργων και οι κάθε είδους προμήθειες.

Αυτό άλλωστε θα έπρεπε ήδη να είχαν ζητήσει και οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, με πρώτη την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, ώστε εκ των προτέρων να έχει αποκλειστεί και η παραμικρή σκιά.


Σχολιάστε εδώ