Προς εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Ζήμενς

Πάντως το ποσό που θα συμφωνήσει να καταβάλει η γερμανική εταιρεία θα είναι περιορισμένο και σε καμιά περίπτωση δεν θα καλύπτει τη ζημία που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο από τις αναρίθμητες συμβάσεις τις τελευταίες δεκαετίες.
Στο μεταξύ επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει προ ημερών το «ΠΑΡΟΝ», ότι η γερμανική εταιρεία πρόκειται να αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, θα κλείσει όλες σχεδόν τις μονάδες καθώς στο μέλλον δεν θα διεκδικήσει καμιά προμήθεια ή σύμβαση με κρατικό οργανισμό ή φορέα. Θα λειτουργήσει μόνο για την πώληση προϊόντων της (τηλεπικοινωνιακό υλικό, ηλεκτρικές συσκευές, ιατρικά μηχανήματα κ.ά.), χωρίς όμως να αναλαμβάνει έργα υποδομής και εγκαταστάσεις.
Μετά την υπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, όπου εξετάσθηκε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση, αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή επικεφαλής δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών (ΣΔΟΕ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Επιτροπή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος κ.ά.). Στη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να εξετασθούν μία προς μία οι συμβάσεις της γερμανικής εταιρείας και να αποτιμηθεί η ζημία για το ελληνικό κράτος λόγω των παραβατικών τακτικών που ακολούθησε η Ζήμενς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα προσφύγει στις υπηρεσίες δύο μεγάλων ξένων νομικών γραφείων, που συνεπικουρούμενα από Έλληνες θα αναλάβουν να διατυπώσουν τις απαιτήσεις της χώρας μας, αλλά και να διεξαγάγουν τις διαπραγματεύσεις με τη Ζήμενς. Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης επισήμανε ότι θα υπάρξει συντονισμός των πρωτοβουλιών που σχεδιάζει να αναλάβει η κυβέρνηση και ότι δεν θα γίνουν αποσπασματικές κινήσεις.


Σχολιάστε εδώ