Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση το κίνημα «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»

Και άρχισε να εκτοξεύει απειλές για πρόστιμα και ποινές σε όλους. Ο λόγος είναι προφανής: Να μην πάρει διαστάσεις και δεν πληρώνουν όχι μόνο εισιτήρια, αλλά και δάνεια, λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, φόρους και σταματημό δεν έχει.
Ο κ. Παπανδρέου παρακολουθεί με ανησυχία το κίνημα ανυπακοής και γι’ αυτό έχει δώσει εντολή να «πνιγεί» με μέτρα υπέρ των κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων, αν και όταν φυσικά υπάρξουν χρήματα από τα πακέτα των κοινοτικών προγραμμάτων.
Όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί να λειτουργεί ως θεατής του κινήματος «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Αρκετοί βουλευτές στις περιφέρειές τους βλέπουν τους συμπολίτες τους να συμπαθούν το κίνημα ανυπακοής. Υπάρχουν μάλιστα βουλευτές που είναι υπέρ αυτού του κινήματος!
Γεγονός είναι ότι μεγάλος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση έχει γίνει η γιγάντωση των κινημάτων «Δεν Πληρώνω» στα διόδια και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
«Στην αρχή όλα αυτά φαίνονταν λίγο ρομαντικά και απομονωμένα. Τα είχαμε υποτιμήσει», τόνιζε κορυφαίος υπουργός. «Τώρα γενικεύονται και περνάνε στον κόσμο το μήνυμα της κοινωνικής απείθειας και της έμπρακτης άρνησης κυβερνητικών επιλογών. Αν σύντομα δεν υπάρξει κάποιο σχέδιο για τον περιορισμό αυτών των κινημάτων, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί για μια ακόμα φορά με την πλάτη στο καναβάτσο».


Σχολιάστε εδώ