ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Στο θέμα του… αρχηγού κολλάει η πρόθεση των τριών εκ του ΠΑΣΟΚ προερχομένων παρατάξεων της μειοψηφίας του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού να σχηματίσουν ένα ενιαίο μέτωπο. Η πρόταση έπεσε από τον υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής της ελάσσονος Γιάννη Τσαρπαλή προς τους συνυποψήφιούς του στις εκλογές Γιάννη Κωνσταντάτο και Χάρη Πασβαντίδη. Και ενώ όλοι είναι θετικοί, το πράγμα σκαλώνει –τι έκπληξη– στο ποιος θα είναι επικεφαλής. Ο Γιάννης Κωνσταντάτος θεωρεί ότι λόγω χρίσματος θα πρέπει εκείνος να είναι ο αρχηγός. Οι άλλοι δύο ζητούν διαδικασίες και συγκεκριμένα ο Πασβαντίδης θεωρεί ότι πρέπει περί τον Ιούνιο να στηθούν κάλπες για τα μέλη των τριών παρατάξεων αλλά και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, ώστε ο… λαός να διαλέξει τον επικεφαλής. Αυτήν τη στιγμή οι διαβουλεύσεις είναι σε φουλ ρυθμούς. Για να δούμε…
QQQ Σε προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκονται ακόμα οι παρατάξεις πλειοψηφίας και μείζονος μειοψηφίας στον νέο «καλλικρατικό» Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Ο πρώην και ο νυν δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και Δημήτρης Φωκιανός συνεχίζουν να τσακώνονται με ανταλλαγή ανακοινώσεων και ύβρεων για το τι παρέδωσε ο ένας και τι παρέλαβε ο άλλος, δημιουργώντας ένα κλίμα που μόνο πολιτικό πολιτισμό δεν θυμίζει.
Ψυχραιμία, παιδιά…
QQQ Άσχημο παιχνίδι φαίνεται ότι έπαιξε ο πρώην δήμαρχος Υμηττού Χρήστος Ζούπας στη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Δάφνης – Υμηττού.
Όπως είπε ο δήμαρχος του νέου δήμου Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η απερχόμενη δημοτική αρχή του Υμηττού έσπευσε, λίγες μέρες πριν παραδώσει τον δήμο, να εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έφεραν τα πάνω κάτω και αναστάτωσαν τους κατοίκους της περιοχής.
Αυτό είχε ως συνέπεια ο νέος δήμαρχος να κληθεί να αντιμετωπίσει τετελεσμένες καταστάσεις για τις οποίες δεν είχε ευθύνη. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεκάδες κάτοικοι του Υμηττού απαίτησαν λύση από τον Σταυριανουδάκη, ο οποίος ζήτησε πίστωση χρόνου, χωρίς να κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τον κ. Ζούπα.
QQQ Την αγωνία τους για το αν θα έχουν νερό το καλοκαίρι, αλλά και σωστή αποκομιδή των σκουπιδιών, εκφράζουν οι κάτοικοι της Ιθάκης οι οποίοι θεωρούν ότι τα κονδύλια που προτείνει η οικονομική επιτροπή του δήμου και θα έρθουν για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι ικανά για να γίνουν τα απαραίτητα έργα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Κάποιοι μάλιστα Θιακοί πιστεύουν ότι είναι εξωπραγματική η πρόθεση του δημάρχου να ζητήσει από τον περιφερειάρχη κ. Σπύρου και τον δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση να γίνουν γεωτρήσεις στους πρόποδες του Αίνου, όπου έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη πολλών πηγών και το νερό που θα αντληθεί να μεταφέρεται στην Ιθάκη.
QQQ Σε κατάληψη του δημαρχείου προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βύρωνα, ζητώντας από τον δήμαρχο, μεταξύ άλλων, τα εξής:
– Ενσωμάτωση όλων των Νομικών Προσώπων στον δήμο. Αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να μη διαλυθούν οι υπηρεσίες του δήμου λόγω μεγάλου αριθμού αποχωρήσεων.
– Καταβολή αμέσως των δεδικασμένων οφειλών του δήμου προς τους εργαζομένους (σχολικούς φύλακες, πνευματικό κέντρο, αθλητικό οργανισμό) κ.λπ.
QQQ Ιδιωτική εταιρεία έχει καταλάβει τον ΧΥΤΑ Φυλής και έχει εγκαταστήσει δικό της προσωπικό και μηχανήματα προκειμένου να γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων! Αιτία της εισόδου του ιδιώτη στον χώρο, η ακινητοποίηση των μηχανημάτων του ΕΣΔΚΝΑ λόγω βλαβών.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και η ΠΟΕ/ΟΤΑ, αν ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ είχε καταβάλει 20.000 ευρώ θα επισκευάζονταν τα μηχανήματα και δεν θα υπήρχε η ανάγκη να αναλάβει ιδιώτης.
QQQ Ο αναγνώστης μας Φάνης Καραγιάννης διαμαρτύρεται γιατί -όπως λέει- ο σταθμός του Μετρό που γράφαμε στο περασμένο φύλλο ότι βρίσκεται στην Αγία Βαρβάρα, βρίσκεται στο δημαρχείο του Αιγάλεω. Εμείς κατ’ αρχάς ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας για την επισήμανσή του, αλλά οφείλουμε να τον ενημερώσουμε για το εξής: Όλος ο χώρος του συγκεκριμένου σταθμού του Μετρό, το αμαξοστάσιο, τα πάρκινγκ και ο σταθμός μετεπιβίβασης στα λοιπά συγκοινωνιακά μέσα, βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.
Με μια υπόγεια διάβαση, που υπερβαίνει τα 300 μέτρα, υπάρχει και μια έξοδος του σταθμού προς το δημαρχείο του Αιγάλεω. Σ’ αυτήν προφανώς αναφέρεται ο αναγνώστης μας. Ο σταθμός όμως βρίσκεται στην Αγία Βαρβάρα. Γράφοντας πως το σημείο είναι στο κέντρο της Αγίας Βαρβάρας δεν εννοούσαμε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του δήμου, αλλά ότι είναι πολυσύχναστη περιοχή, δηλαδή κεντρική. Και κάτι ακόμα: Οι δήμαρχοι Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο του Αττικό Μετρό παρόντος και του βουλευτή Λάμπρου Μίχου και συμφώνησαν να ονομαστεί ο σταθμός «Αγία Μαρίνα».
Αυτά για να λυθούν οι απορίες του αναγνώστη μας.


Σχολιάστε εδώ