Οργανωμένο σχέδιο για να γίνει «πεδίο μάχης» η Αθήνα

Σύμφωνα με στοιχεία και εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου, εκτός από τους μετανάστες που θέλησαν να δώσουν ένα δυναμικό «παρών» και μάλιστα στην καρδιά της Αθήνας, ενεπλάκησαν και στοιχεία που κινούνται στον χώρο της άκρας Αριστεράς και των αντιεξουσιαστών που επιδίωκαν μια επανάληψη των δραματικών γεγονότων του Δεκέμβρη του 2008.
Σε ανάλογο με τον κ. Παπουτσή κλίμα και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία σημείωσε ότι στόχος των «οργανωτών» ήταν «να γίνει ʽʽαίμα και άμμοςʼʼ εκείνο το βράδυ ή τα επόμενα»! Έκανε μάλιστα λόγο για οργανωμένη προσπάθεια με τον πλέον εκρηκτικό τρόπο να συνδεθούν δύο ζητήματα, της λαθρομετανάστευσης και του ασύλου, επέρριψε δε ευθύνες στην Αριστερά, ότι δηλαδή είχε ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή.
Στο μεταξύ απορίες και ερωτήματα έχει προκαλέσει το γεγονός ότι αφ’ ότου οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στο νεοκλασικό της οδού Πατησίων η υπόθεση δεν είχε καμιά συνέχεια. Οι οργανώσεις που τους στήριζαν, οργάνωσαν τη μεταφορά τους στην Αθήνα από τα Χανιά και έβγαζαν «πύρινα κηρύγματα» υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών, σταμάτησαν ξαφνικά να ασχολούνται μαζί τους. Με συνέπεια αρκετοί να πιστεύουν και να υποστηρίζουν τη θεωρία ότι «αφού δεν κατάφεραν να πετύχουν τον σκοπό τους, να κάνουν ”μπάχαλο” την Αθήνα, τους εγκατέλειψαν στη μοίρα τους». Ωστόσο και οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες, που απειλούσαν να συνεχίσουν μέχρι θανάτου την απεργία πείνας, σταμάτησαν να διαμαρτύρονται, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι περί τους 50 έχουν εγκαταλείψει το κτίριο και έχουν εγκατασταθεί αλλού. Κι από όσους παραμένουν εκεί ορισμένοι κάνουν… μικρά διαλείμματα στην απεργία πείνας, εγκαταλείπουν το κτίριο και καταφεύγουν στα γειτονικά φαστφουντάδικα.


Σχολιάστε εδώ