Μικρά & ενοχλητικά

Στον δρόμο κατά της κάρτας
Μετά το τέλος της κυριακάτικης λειτουργίας θα γίνει έξω από τη Βουλή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κάρτα του πολίτη. Οι πληροφορίες λένε πως θα μαζευτεί κόσμος και από άλλες Μητροπόλεις, οργανώσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων, παλαιοημερολογίτες κ.λπ. Μητροπολίτες έχουν δώσει στους ιερείς τους άτυπη έγκριση για να βρεθούν στη διαδήλωση. Στο ίντερνετ συμπληρώθηκαν χιλιάδες ηλεκτρονικές αιτήσεις από την κινητοποίηση που κάνουν εκκλησιαστικοί «μπλόγκερς». Αρχιερείς σε ιερατικές συνάξεις έχουν δηλώσει ανοικτά πως δεν θέλουν να παραλάβουν την κάρτα. Στη Σύνοδο ακόμη δεν έχουν πάρει επίσημη θέση. Ο Αρχιεπίσκοπος, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ μας της προηγούμενης Κυριακής, όπου σημειώναμε πως θέλει να γίνει πιο δραστήριος και «αιχμηρός», δήλωσε πως συμμερίζεται τις ανησυχίες και τον προβληματισμό του λαού. Περιμένει τις εισηγήσεις των επιτροπών της Συνόδου για να πει, με συνοδική κάλυψη, το «ναι» ή «όχι» στον Ραγκούση.
Αργά το αναγνώρισαν
Στο σχολείο που κτίστηκε από την «Αλληλεγγύη» στο Χαλέπι της Συρίας ξενάγησαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί, λένε πως εντυπωσιάστηκε από το έργο που κοσμεί την περιοχή και φέρει τη σφραγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Του εξήγησαν πως λειτουργεί από τη Μητρόπολη Χαλεπίου και προσφέρει στα παιδιά υποδομές πρωτόγνωρες για την περιοχή. Ο Αρχιεπίσκοπος εκμυστηρεύτηκε, λέγεται, σε ιεράρχη πως θέλει να φτιάξει ένα παρόμοιο στην Αρχιεπισκοπή. Το έργο που έκανε ο Χριστόδουλος πριν από πολλά χρόνια και κάποιοι νεόκοποι «φιλάνθρωποι» προσπάθησαν να μηδενίσουν, αναγνωρίζεται έστω και με καθυστέρηση!
Συνοδός υβριστής!
Και ένα κουίζ για το τέλος: Ποιος μη ρασοφόρος από τη συνοδεία του Αρχιεπισκόπου στη Συρία έβριζε με τον χείριστο τρόπο τον μακαριστό Χριστόδουλο και κανένας δεν του ζήτησε να σιωπήσει; Το περιστατικό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση μέχρι και στους αρχιερείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Και μια περί του ταξιδιού του Αρχιεπισκόπου ο λόγος, μας διευκρινίστηκε ότι όλα ήταν δωρεάν. Γνωστός άραβας μεγαλοεπιχειρηματίας διέθεσε το ιδιωτικό του αεροπλάνο για την επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.


Σχολιάστε εδώ