Μάχη με το χρόνο δίνει ο Μιχαλολιάκος

Επιδιώκει να υπάρξει μια ουσιαστική αλλαγή στην εικόνα της πόλης, με στοχευμένες παρεμβάσεις στην κοινωνία και το πράσινο, για να αντιληφθούν όλοι πως εκείνο που ήδη φαίνεται ότι αλλάζει στον Πειραιά, θα έχει εύρος και διάρκεια.
Αυτόν τον στόχο ο Β. Μιχαλολιάκος σχεδιάζει να τον πραγματοποιήσει μέσω τριών αξόνων:
α) Την ανακαίνιση, τη συντήρηση και τον καλλωπισμό των κτιρίων και των παρτεριών της πόλης.
β) Την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ και την αναβάθμιση της περιοχής της Τρούμπας.
γ) Την αξιοποίηση των κτιρίων-φαντασμάτων.
Συγκεκριμένα σε όλους τους κήπους και τα παρτέρια θα εγκατασταθεί μηχανισμός αυτόματου ποτίσματος, ενώ όπου υπάρχει και δεν λειτουργεί (οι περισσότερες περιπτώσεις) θα επισκευαστεί και θα γίνουν όποιες άλλες εργασίες χρειαστούν. Όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι την άνοιξη, οπότε ο δήμαρχος ετοιμάζεται να κάνει «επίθεση αγάπης» με λουλούδια στους Πειραιώτες.
Η δεύτερη δράση αφορά την αλλαγή προσώπου της ιστορικής γειτονιάς της Τρούμπας.
Μέχρι το καλοκαίρι θα φύγει το παράρτημα του ΟΚΑΝΑ από την οδό Νοταρά όπου βρίσκεται και έχει γίνει αιτία να κατακλύζεται η περιοχή από εξαθλιωμένους ναρκομανείς και αδίστακτους εμπόρους.
Ύστερα από την απομάκρυνση των ατόμων αυτών από την περιοχή, θα ξεκινήσει η ανάδειξη της παλαιάς Τρούμπας, με τον δήμαρχο να φιλοδοξεί να την κάνει χώρο διασκέδασης υψηλής ποιότητας πολιτισμού, όπως του Ψυρρή.
Επίσης, ο δήμαρχος θα επιδιώξει να δώσει «ζωή» στα κτίρια-φαντάσματα της πόλης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει κάνει, θα αξιοποιηθεί ο Πύργος του Πειραιά.
Προς την κατεύθυνση αυτή είναι σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα δικαστήρια του Πειραιά. Στο ίδιο κτίριο θα μεταφερθούν και πολλές υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να απελευθερωθούν κτίρια που νοικιάζει σήμερα. Έτσι, πέρα από την αξιοποίηση του κτιρίου θα υπάρξει και σημαντικό οικονομικό όφελος για τον δήμο.
Παράλληλα θα αξιοποιηθεί η βίλα Ζαχαρίου, ενώ το κτίριο της Ραλλείου θα κατεδαφιστεί.
Στο μεταξύ την περασμένη Δευτέρα στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΠ, στην οποία μετείχε ο δήμαρχος, ζήτησε τον λόγο και μπλόκαρε το αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας στο λιμάνι για έναν μήνα, προκειμένου να το εξετάσει ο δήμος και να διατυπώσει και τις δικές του προτάσεις, προκειμένου μέσω του προγράμματος αυτού να γίνουν και παρεμβάσεις ή έργα τα οποία θα συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για την ανόρθωση του Πειραιά. Στόχος είναι το λιμάνι να γίνει ατμομηχανή της ανάπτυξης για την πόλη.
Εκείνο που φαίνεται ξεκάθαρα πλέον και το νιώθουν όλοι στον Πειραιά είναι ότι η πόλη έχει δήμαρχο που διαθέτει εμπειρία, βούληση και αυτοπεποίθηση για έργο.


Σχολιάστε εδώ