Κόντρες Σύριζα – ΛΑΟΣ στη Βουλή για άσυλο και λαθρομετανάστες

Και για την απόφαση του ΣτΕ: «Το κλίμα που δημιουργήθηκε στην κοινωνία ενθαρρύνει οριακές αποφάσεις ακόμα και από το ΣτΕ. Όποιοι επενδύουν στους φράκτες και στη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας έχουν αυτά τα αποτελέσματα». Απευθυνόμενος δε στη Νέα Δημοκρατία συνέστησε σοβαρότητα.
«Εσείς δεν πρέπει να σοβαρευτείτε;», πετάχτηκε ο Κώστας Τζαβάρας.
«Εσείς, που έχετε την ευθύνη από τη Νέα Δημοκρατία της συγκάλυψης του μεγαλύτερου διαχρονικού σκανδάλου που βαρύνει την ελληνική πολιτική ζωή του τόπου, του σκανδάλου της SIEMENS», αντέτεινε ο Αλέξης Τσίπρας.
Στο σημείο αυτό ο Κώστας Τζαβάρας ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού. Απείλησε μάλιστα με… απεργία πείνας αν δεν του δοθεί, για να έρθει ο… ΣΥΡΙΖΑ να τον προστατεύσει.
«Άμα είναι να κάνουμε απεργία πείνας για να πάρουμε τον λόγο, να κάνουμε και εμείς τότε, κύριε πρόεδρε», παρατήρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ναι μπορείτε να το επικαλείστε», του απάντησε ο προεδρεύων βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης!
«Προφανώς υπάρχει ένα ζήτημα, ας το πω έντονο ψυχολογικό, το οποίο δημιουργώ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», διέγνωσε ο Μάκης Βορίδης. «Ο Βορίδης τα κάνει αυτά ή η βία της Αριστεράς και της άκρας Αριστεράς; Για να συνεννοηθούμε εδώ μέσα. Η ανυπαρξία του κράτους δημιουργεί τη βία».
«Αν έκλεινε κανείς τα μάτια και δεν ήξερε σε τι έτος είμαστε θα νόμιζε ότι ζούμε στο 1950 και υπάρχει μια Αριστερά με κονσερβοκούτια και ασκεί βία σε όποιον τύχει», παρατήρησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Τη σκυτάλη πήρε για λογαριασμό του ΛΑΟΣ ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Έξω από το μαγαζί μου έχουν γράψει ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – Μελιγαλάς (!). Είστε εγκληματίες… Ο Παπαδάτος, που συνελήφθη και είχε δύο ταυτότητες, είχε γράψει για μένα στην «Αυγή» σιγά μην καταδικάσω τον εμπρησμό, γιατί σε μια κοινωνία υπάρχουν επιτρεπτά όρια βίας».
«Αυτά που ακούω περί αίματος ξεπερνούν κάθε όριο. Θα κάνουμε εξετάσεις αίματος όλοι και θα δείχνουμε τα χρωματοσώματά μας;», προκάλεσε ο Παν. Λαφαζάνης. Ο Χρήστος Πρωτόπαπας μίλησε για συζήτηση καφενείου και ζήτησε την παρέμβαση του προεδρείου.
Και παρενέβη καταλυτικά ο… «γιατρός» Αστέριος Ροντούλης: «Ξέρετε επίσης, αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στην ψυχιατρική υπάρχει μια ασθένεια. Είναι ο διχασμός της προσωπικότητας. Ξυπνάω το πρωί δηλαδή, και είμαι υπέρ του Συντάγματος. Εξαπολύω επιθέσεις σε εκείνους που με τον α΄ ή β΄ τρόπο παραβιάζουν το Σύνταγμα. Το βράδυ όμως –ω του θαύματος!– είμαι κατά του Συντάγματος γιατί έτσι με συμφέρει πολιτικά, γιατί θέλω να μετατρέψω το Σύνταγμα της χώρας σε “λάστιχο”. Αυτό είδαμε πριν από λίγο ότι έγινε από τον κ. Τσίπρα. Η θεραπεία όμως αυτής της ασθένειας, δεν επέρχεται από του βήματος της Βουλής. Θέλει ψυχίατρο, θέλει ψυχολόγο η θεραπεία αυτή. Τώρα, το πότε θα τον βρουν αυτοί που πάσχουν από τη νόσο που προανέφερα, είναι άλλο θέμα».


Σχολιάστε εδώ