Η ώρα του Β. Ρέστη σε ΔΟΛ και Mega

Από την άλλη, η παροχή δανείων διακόπηκε και τα προηγούμενα δάνεια πρέπει να καταβληθούν, την ίδια ώρα που η διαφήμιση και η κυκλοφορία περιορίζονται.

Μέσα σε αυτήν την κρίση, μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο δεύτερος πόλος δεν είναι άλλος από τον Βίκτωρα Ρέστη. Μετά την απόκτηση του 40% του «Θέματος» είναι έτοιμος να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ κατά 20%, ενώ συζητάει και με τον Γ. Μπόμπολα για την απόκτηση μέρους των μετοχών του στο Mega.

Η πλευρά Ρέστη αφήνει να εννοηθεί πως θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ, ο οποίος προφανώς θα αλλάξει μετοχική σύνθεση.

Σήμερα ο Β. Ρέστης, μέσω της Benbay Limited, έχει το 19,22% του ΔΟΛ, ο Σταύρος Ψυχάρης το 25,16% και το Ίδρυμα Λαμπράκη το 24,8%, ενώ το υπόλοιπο 30% είναι στο επενδυτικό κοινό. Αν το ίδρυμα Λαμπράκη δεν συμμετάσχει στην αύξηση, είναι λογικό το ποσοστό της Benbay να αυξηθεί.

Στο Mega, πάλι, η κουβέντα γίνεται σε πρωταρχικό στάδιο για την απόκτηση μέρους των μετοχών του Πήγασου, που φτάνουν στο 26,82%.

Η Benbay έχει το 5,05% του Mega και σε περίπτωση που συμφωνήσει για την αγορά μετοχών του Πήγασου θα αυξήσει κι άλλο την επιρροή της λόγω και της έμμεσης συμμετοχής της στον ΔΟΛ. Το Mega εξετάζει δύο ενδεχόμενα, είτε της αύξησης του μετοχικού του κεφαλαίου ή της ανεύρεσης επενδυτή.

Θυμίζουμε πως ο Β. Ρέστης, εκτός από τη συμμετοχή του στο Θέμα» (40%), ελέγχει τους τηλεοπτικούς σταθμούς MTV Hellas και Nickelodeon, καθώς και το ραδιόφωνο Music (πρώην Arrena).

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο έτερος νέος παίκτης στα ΜΜΕ.Με 20% στον όμιλο ΣΚΑΪ, και έχοντας αποκτήσει τη «metro», τη «stadio by metro» και την ηλεκτρονική αθλητική σελίδα www.woop. gr, είναι ο δεύτερος παράγοντας σταθερότητας στα media.


Σχολιάστε εδώ