Η κατάργηση του ασύλου και οι προβοκάτσιες υπονομεύουν την Παιδεία και τον λαό

Η κυβέρνηση αξιοποιεί τα γεγονότα της Νομικής πέρα από γενικότερους σχεδιασμούς και για να προωθήσει το «Μνημόνιο της Παιδείας», τον νέο νόμο πλαίσιο. Οι νέες αναδιαρθρώσεις έχουν βαθύ ταξικό χαρακτήρα, τα ιδρύματα θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, γι’ αυτό και σαρώνουν ό,τι απέμεινε από το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Δίνεται το τελειωτικό χτύπημα στη δωρεάν σίτιση και στέγαση, στα δωρεάν συγγράμματα. Μπαίνουν δίδακτρα, τα ΤΕΙ γίνονται ΙΕΚ. Τα προγράμματα σπουδών μετατρέπονται σε ένα μενού σκόρπιων, ασύνδετων γνώσεων. Τα παιδιά του λαού δεν θα μπορούν να σπουδάσουν. Θέλουν να ξεμπερδεύουν και με πλευρές του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου που τους εμποδίζουν. Τέτοια είναι και το άσυλο. Το άσυλο δεν προστατεύει μόνο τη διακίνηση των ιδεών. Προστατεύει την οργανωμένη πολιτική και συνδικαλιστική δράση που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων και γιʼ αυτό δεν τη θέλουν μέσα στα ιδρύματα. Στα πανεπιστήμια-ΑΕ που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ δεν χωράει άσυλο. Η υπουργός το είπε ξεκάθαρα: «Ο φοιτητής ο οποίος συμπεριφέρεται κόντρα στους κανόνες του πανεπιστημίου πρέπει να διαγράφεται, δεν υπάρχει άλλη συνταγή». Με λίγα λόγια όποιος αντιδρά οργανωμένα στα δίδακτρα, στη ΝΑΤΟϊκή έρευνα, στο σουλατσάρισμα των επιχειρήσεων στα ιδρύματα, στις περικοπές της φοιτητικής μέριμνας κ.λπ. πρέπει να γνωρίζει τι τον περιμένει…
Η καταστολή βέβαια πάει χέρι χέρι με την προβοκάτσια. Οι ομάδες που ανάγουν την «κουκούλα» και την «πέτρα» σε κίνημα αξιοποιούνται για να δοθεί πάτημα στην κυβέρνηση. Εκτός αυτών, υπάρχουν πια βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν ότι κουκουλοφόρους χρησιμοποιεί και η Αστυνομία προκειμένου να προβοκάρουν κινητοποιήσεις. Οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και τα στελέχη των ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ – ΕΑΑΚ που οδήγησαν τους μετανάστες στη Νομική έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες. Εξέθεσαν τους μετανάστες στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των άλλων δυνάμεων, στα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται, για να ξεκινήσουν μια νέα εκστρατεία συκοφάντησης και τρομοκρατίας, επίθεσης ενάντια στο άσυλο και τους μετανάστες. Το ύπουλο παιχνίδι με κέντρο τη Νομική δεν θα εξελισσόταν αν δεν υπήρχε η διαλυτική κατάσταση που μαζί με ΠΑΣΠ – ΔΑΠ έχουν επιβάλει στους φοιτητικούς συλλόγους.
Τέλος, πάει πολύ να μιλάει το υπουργείο για εξυγίανση των πανεπιστημίων. Η κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΠ, όπως και η παράταξη της ΝΔ, έχουν στήσει εν μέσω εξεταστικής περιόδου το γνωστό παζάρι εξαγοράς φοιτητών με σημειώσεις και ρουσφέτια που εμπλέκονται μεγαλοκαθηγητές-στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων. Στην πιάτσα της αγοράς όπου έχουν υποτάξει τα πανεπιστήμια δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαφάνεια!
Το ΜΑΣ πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών ενάντια στην επίθεση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – «τρόικας» για την Παιδεία που έχει ανάγκη ο λαός μας. Θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για να συμμετέχουν οι φοιτητές στο ευρύτερο εργατικό-λαϊκό μέτωπο που πρέπει να δημιουργηθεί με επικεφαλής το ΠΑΜΕ, για τις ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού.


Σχολιάστε εδώ