Εσχάτη προδοσία η συνταγματική κατοχύρωση της λιτότητας

Ο Παπανδρέου ο τρίτος, που μας κάθεται στον σβέρκο εδώ και δεκαέξι μήνες και συνεχίζει απτόητος να εκτελεί το… θεάρεστο έργο του, είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΗΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που τον ψήφισαν, πιστεύοντας αφελώς τα ασύστολα ψεύδη του. Εξαιρούνται οι μεγαλοκαρχαρίες του χρήματος και τα μίσθαρνα όργανά τους που εξευτελίζουν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Εννοώ πρωτίστως, αλλά όχι μόνο, τα χρυσοπληρωμένα όρνεα των καναλιών στα οποία προσετέθη από τη Δευτέρα και η σκανδαλωδώς λείχουσα τη σημερινή αξιοθρήνητη κυβέρνηση του Μνημονίου κ. Έλλη Στάη. (Στην πρώτη της κιόλας εμφάνιση πήρε συνεντεύξεις από ΤΡΕΙΣ υπουργούς του ΠΑΣΟΚ!)
Το τι απεργάζεται η εθελόδουλη κυβέρνηση του Παπανδρέου του τρίτου σε αγαστή συνεργασία με το ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΡΑΪΧ της κ. Μέρκελ –κι ας υποκρίνονται τα στελέχη της ότι ανθίστανται δήθεν σθεναρώς– είναι πλέον ολοφάνερο. Προετοιμάζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! Το δήλωσε, άλλωστε, ο ανεκδιήγητος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του σε απογευματινή εφημερίδα. Είπε απροκάλυπτα (και ακατάληπτα μόνο για τους αμόρφωτους και τους πλείστους μετανάστες): «Το 2014 θα μπορούμε να συζητάμε για μόνιμους μηχανισμούς διασφάλισης της δημοσιονομικής ισορροπίας στο εθνικό μας δίκαιο». «ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟ»! Καλά το διαβάσατε και άριστα το αντιληφθήκατε.
Τυχαία αναφέρθηκε στο 2014; Κάθε άλλο. Διότι συνταγματική αναθεώρηση στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει πριν από το 2014. Απέφυγε, βέβαια, να μας πει ότι το Μνημόνιο θα παραταθεί επʼ αόριστον, δηλαδή, όπως λέγεται, για τουλάχιστον 30 χρόνια! Στο σχετικό θέμα –ανάθεμα είναι αυτό το θέμα– αναφέρεται εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ με τίτλο «Μνημόνιο επʼ αόριστον» στο 68ο τεύχος της πολιτικής επιθεώρησης «ΕΠΙΚΑΙΡΑ». Όπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ, οι επικείμενες θυσίες δεν πρόκειται να «πιάσουν τόπο», παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και παρατίθεται η ακόλουθη δήλωση του κ. Τζον Λίπσκι, αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΔΝΤ: «Δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας του Μνημονίου»! (Μια δήλωση η οποία, όπως παρατηρεί ορθότατα ο συντάκτης του ρεπορτάζ, «θα μπορούσε να εκληφθεί και ως αυτοκριτική του ΔΝΤ», γεγονός αναντίρρητο, προσθέτω εγώ, αφού τα εφαρμοσθέντα μέχρι τούδε –και εσαεί– μέτρα μεγιστοποίησαν και θα μεγιστοποιήσουν στο έπακρο ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.)
Και μια και αναφέρθηκα εκτενώς στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», θεωρώ χρήσιμο να περιγράψω από το ίδιο τεύχος μία εξαίρετη γελοιογραφία του ανεξάντλητου Στάθη ως ακολούθως: Ένας χαμογελαστός τοκογλύφος και αρχικαπιταλιστής κραδαίνει μια αλυσίδα διαγωνίως ολόκληρης της σελίδας που γράφει ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΧΡΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΧΡΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΧΡΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩ (κόβεται το Ν) και μονολογεί κάνοντας δύο σκέψεις. Σκέψη πρώτη: «Εμείς οι καπιταλιστές ενίοτε είμαστε ικανοί να πουλήσουμε το σχοινί με το οποίο θα μας κρεμάσουν…» Σκέψη δεύτερη: «… οι ηλίθιοι όμως αγοράζουν πάντα τις αλυσίδες με τις οποίες τους δένουμε». Κι από κάτω ο δεμένος με την αλυσίδα Γιωργάκης ρωτάει ικετευτικά: «Μπορώ να έχω δέκα κιλά ακόμα;».
Το έχω ξαναγράψει και θα το επαναλάβω: Με τη βοήθεια των γελοιογράφων θα ξυπνήσει ο λαός και θα ρίξει το σημερινό φαύλο και ξενοκρατούμενο καθεστώς της υποτέλειας. Η μη αναμενόμενη από τους εφησυχασμένους διεθνείς αναλυτές αιφνίδια αφύπνιση των αραβικών λαών δεν πρόκειται να μας αφήσει ανεπηρέαστους. Η εξέγερσή τους, άλλωστε, δεν αφορά θρησκευτικές διαφορές. Αφορά τα ίδια προβλήματα που μαστίζουν κι εμάς: τη φτώχεια, την ανεργία, την ανυπαρξία για εκείνους κοινωνικού κράτους και τη διάλυσή του στην περίπτωση της δικής μας χώρας. Και παρά το γεγονός ότι δεν φτάσαμε ακόμα στην εξαθλίωση των λαών της Τυνησίας, της Αιγύπτου, της Υεμένης, της Αλγερίας και της Συρίας, είμαστε δυνάμει ΟΜΟΙΟΠΑΘΕΙΣ.
Τα αμερικανικά προπύργια στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή καταρρέουν. Όμως οι Αμερικανοί κυρίως, αλλά και οι Ευρωπαίοι, έχουν αντίδοτο. Και θα αντικαταστήσουν τα ανατραπέντα καθεστώτα και όσα ενδέχεται να ανατραπούν ακόμα με πρόθυμες να τα υποκαταστήσουν αστικές ή και ακροδεξιές δυνάμεις, προκειμένου να προστατεύσουν το Ισραήλ από ανέλπιστες περιπέτειες, για να μην πω αναπόφευκτους κινδύνους. Τη σούπα τούς τη χαλάει η Τουρκία, ο μέχρι πρότινος πιο πιστός παραδοσιακός σύμμαχος της Ουάσινγκτον στον ισλαμικό κόσμο. Αιτία η ανοιχτή σύγκρουση της Άγκυρας με το Ισραήλ, γεγονός πρωτοφανές από ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ. Μια ανοιχτή σύγκρουση που πλήττει καίρια την αμερικανοϊσραηλινή συμμαχία.
Οι άριστες σχέσεις μας με τους Άραβες επί Ανδρέα Παπανδρέου ανήκουν ανεπιστρεπτί στο παρελθόν. Ο υιός του, ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, έγινε αδελφοποιτός με το Ισραήλ. Όχι μόνο έχει προγραμματίσει, πλην των κοινών αεροπορικών ασκήσεων, κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων των δύο χωρών, αλλά έχει κάνει και μυστική συμφωνία με τους Ισραηλινούς να εγκατασταθεί στην Ελλάδα «αλυσίδα φαρμακείων» την οποία, όπως γράφει η «Δημοκρατία» της Τετάρτης, αγνοεί ο αρμόδιος υπουργός Υγείας. Δεν είναι, άλλωστε, πρωτοφανές το γεγονός αυτό. Ό,τι γουστάρει κάνει ο… δημοκρατικότατος αναβάτης του σβέρκου μας. Το πολύ να γνωρίζουν τις πράξεις του ορισμένοι από τους παρακοιμώμενούς του. Ταυτόχρονα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΓΝΩΣΙΑ. Αν πρόκειται να πρωτοστατήσει κάποιος για την ανατροπή του, αυτός δεν θα είναι άλλος από τον Λοβέρδο. Ο άλλοτε υπασπιστής του Βενιζέλου έχει αναπτύξει υπερφίαλες ηγετικές φιλοδοξίες και βλέπει όλους τους συναδέλφους του σαν κουνούπια. Πιστεύει μάλιστα ότι οι εναπομείναντες οπαδοί του ΠΑΣΟΚ τον… θαυμάζουν. Γιʼ αυτό και φλυαρεί ακατάσχετα επιμένοντας ότι έχει πάντα δίκιο… Ως άλλος Νάρκισσος αυτοθαυμάζεται για το κάλλος του και βαυκαλίζεται να νομίζει ότι οι ομορφότερες Ελληνίδες τον… βλέπουν στον ύπνο τους! (Άλλοθι τάχα ότι τα έβαλε και αυτός με τον Ανδρέα Παπανδρέου;)
Το συνεχιζόμενο χαράτσωμα των ελλήνων πολιτών από εκείνους που τους καταλήστεψαν και εξακολουθούν να τους καταληστεύουν δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο. Ο γενικός ξεσηκωμός είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι δεν θα χρειαστεί… δεκαετίες. Άλλη η νοοτροπία, η ψυχοσύνθεση και η αντανακλαστική αντίδραση των Ελλήνων και άλλα τα αντίστοιχα γνωρίσματα των Αράβων. Μέχρι τότε πάντως –και θα είναι πολύ συντομότερα απʼ ό,τι νομίζουν– το κίνημα «Δεν πληρώνω!» θα καταρρίψει όλα τα ρεκόρ, παρά τις… σοσιαλιστικές απειλές του… σοβαρού και… φιλεύσπλαχνου Ρέππα. Εννοώ τις αυξήσεις στα κόμιστρα των μέσων μαζικής μεταφοράς και στα διόδια. Η απάντηση δεν θα είναι απλώς «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Θα είναι: Ουκ αν λάβουν οι γδάρτες από εκείνους που τους έγδαραν. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από ελάχιστα χρόνια φτωχοί άνθρωποι, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, ακύρωναν ανελλιπώς το εισιτήριό τους ή αγόραζαν κάρτα απεριορίστων διαδρομών και όταν το καλούσε η ανάγκη να ταξιδέψουν με το σαραβαλάκι τους, πλήρωναν αγόγγυστα στα διόδια.
Μου είναι αδύνατον να φανταστώ, όταν δεν θα ζουν ούτε τα παιδιά ούτε ίσως και τα εγγόνια μερικών από εμάς, μια συνταγματικά κατοχυρωμένη λιτότητα για τριάντα και βάλε χρόνια. Προσπαθώ μόνο να φανταστώ τη ΝΕΜΕΣΗ, την ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ εκείνου που προκάλεσε την κατάντια αυτή στον τόπο μας και στον λαό μας – και σηκώνω τα χέρια ψηλά από άγνοια. Χίλιες φορές καλύτερα η επιστροφή στη δραχμή και μια νέα εκκίνηση από το μηδέν, αν δεν προηγηθεί η λαίλαπα μιας ανένδοτης αντίστασης που θα συντρίψει τους δακτυλοδεικτούμενους πλέον ενόχους.


Σχολιάστε εδώ