ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΔΕΝ γνωρίζω αν ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ωστόσο στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές –εκτός εξαιρετικού απροόπτου– θα υπάρχει… Κ. Καραμανλής. Πρόκειται για τον 36χρονο
γιο του Αχιλλέα, επιχειρηματία το επάγγελμα, ο οποίος και αναμένεται να διεκδικήσει το βουλευτικό αξίωμα στις Σέρρες. Πληροφορούμαι ότι η απόφαση της οικογένειας είναι οριστική, δεν είμαι πάντως σε θέση να σας διαβεβαιώσω αν είναι σε γνώση και της ηγεσίας του κόμματος. Διότι είναι γνωστή και… δεδηλωμένη η απέχθεια του Αντ. Σαμαρά για την οικογενειοκρατία και τα πολιτικά τζάκια.
ΜΙΑ ζωή των ακραίων λύσεων η Ντόρα… Την ώρα που έχουν σηκωθεί και οι πέτρες με το ενδεχόμενο να ισχύσει το αυτόφωρο για τους φοροφυγάδες και όσους δεν καταβάλλουν τον ΦΠΑ, εκείνη έσπευσε να συμφωνήσει και να υπερθεματίσει. Στο παρελθόν, επί κυβερνήσεως του μπαμπά της, είχε απαιτήσει να ισχύσει το ιδιώνυμο για όσα Μέσα Ενημέρωσης δημοσίευαν προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων. Αποτέλεσμα ήταν τότε να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Κορυδαλλού οι διευθυντές επτά εφημερίδων που είχαν αψηφήσει την απαγόρευση. Γεγονός που είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, αλλά και τον διεθνή διασυρμό της χώρας. Χρόνια αργότερα η κ. Μπακογιάννη είχε αναγνωρίσει ότι ήταν λάθος, πλην όμως κατόπιν εορτής… Σε λίγο θα πει ότι ήταν λάθος και το αυτόφωρο.
ΟΙ φήμες για ενδεχόμενη προσχώρηση του Νικήτα Κακλαμάνη στον ΛΑΟΣ για πρώτη φορά κυκλοφόρησαν λίγες ημέρες μετά τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Όταν ο τέως δήμαρχος, χολωμένος από την ήττα, κατηγορούσε την ηγεσία της ΝΔ ότι δεν τον στήριξε όσο έπρεπε και πως «άνθρωποι γύρω από τον Σαμαρά ήθελαν να χάσει για να τον… ξεφορτωθούν»! Σε μια από τις συζητήσεις με στενούς συνεργάτες του φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Αν δεν με θέλουν, θα πάω στον Καρατζαφέρη και θα εκλεγώ βουλευτής στην Α΄ Αθηνών». Το σενάριο επανήλθε στο προσκήνιο τις προηγούμενες ημέρες, ξανά με «ευθύνη» του περιβάλλοντος του κ. Κακλαμάνη, με τη διαφορά ότι αυτήν τη φορά έσπευσε ο κ. Καρατζαφέρης να το… επικροτήσει. Το ερώτημα είναι αν στην προοπτική μιας υποψηφιότητας του τέως δημάρχου στην Α΄ Αθηνών θα… χαροποιήσει εξίσου και τον Θανάση Πλεύρη, που εκλέγεται στην ίδια περιφέρεια.
ΕΧΕΙ… θορυβήσει την κυβέρνηση, όπως αντιλαμβάνομαι, η απόφαση του Π. Δούκα να καταθέσει αγωγές σε βάρος τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδιο. Η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι τα όποια αδικήματα έχουν παραγραφεί και τώρα ο πρώην υπουργός ζητάει αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της συκοφαντικής δυσφήμησης, της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας από τους συγκεκριμένους βουλευτές. Οι τελευταίοι (Μπετενιώτης, Τσιρώνης, Γιαννακοπούλου) μετέφεραν την αγωνία τους στα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια. Ποια ήταν η αντίδραση από τη κυβέρνηση; Διεμήνυσαν με διάφορους τρόπους στον κ. Δούκα να μην… επιμείνει, διότι μπορεί τα αδικήματα να έχουν παραγραφεί, το κράτος όμως μπορεί να προσφύγει εναντίον του για τη ζημία που υπέστη από τις ανταλλαγές των ακινήτων.


Σχολιάστε εδώ