Διάδρομοι και Ψίθυροι

ξΣειρά εκθέσεων ξένων και εγχώριων οίκων είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Κοινός τόπος όλων των αναλυτών οι σαφώς θετικότερες εκτιμήσεις τους γενικότερα για την πορεία της αγοράς και ειδικότερα για συγκεκριμένους τίτλους.
ξΑρχής γενομένης από τη Merrill Lynch, που ανακοίνωσε ότι διατηρεί τη σύστασή της (ουδέτερη) για τον ΟΤΕ και αυξάνει τις προβλέψεις της για τα κέρδη του οργανισμού στο 2010.
ξFolli Follie: Εν αναμονή της επίσημης μετατροπής των ΚΑΕ σε Folli Follie Group, η
Piraeus Sec δίνει υψηλότερη τιμή-στόχο (14,4 ευρώ) για το χαρτί, αλλά παραμένει σε ουδέτερη σύσταση.
ξΜακράν την καλύτερη έκθεση των τελευταίων ημερών την παρουσίασε η Credit Suisse στην αρχή της εβδομάδας. Προχώρησε συνολικά σε αναβάθμιση των ελληνικών μετοχών, τόνισε ιδιαίτερα πως οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και σε «αναδιάρθρωση στο ένα τρίτο» του ελληνικού χρέους και κάνει λόγο για σημάδια αισιοδοξίας και ανάκαμψης της οικονομίας μας. Όσον αφορά την κορυφαία επιλογή της, αυτή παραμένει η Τράπεζα Κύπρου.
ξCoca Cola 3E: Παραμένει μια από τις κορυφαίες επιλογές για τη UBS. Ο οίκος κάνει λόγο για αυξημένα κέρδη για τη χρήση 2010, αναμένοντας ανάλογα θετική πορεία και το 2011.
ξΑσφαλιστικές: Αναμένονται εξελίξεις. Να δούμε τι θα δείξουν τα… stress test που αποφάσισε η Τράπεζα της Ελλάδος για τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.
ξΠροσοχή στο πώς θα συμπεριφερθούν τις επόμενες ημέρες αρκετές εισηγμένες που μέσα σε έναν μήνα κατάφεραν να ανατιμηθούν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, κάποιες και σε υψηλά δωδεκαμήνου. Για παράδειγμα η MLS, η Eurodrip, η Έλτον Χημικά, η Flexopack, η Coca Cola 3Ε και όλος ο όμιλος Μυτιληναίου. Αρκετές άλλες μετοχές προσεγγίζουν τα υψηλά έτους, οπότε τα μάτια μας ανοικτά!
ξCitigroup: Θετική, αν και συγκρατημένη, η έκθεση του μεγάλου αμερικανικού οίκου για τον ΟΠΑΠ. Αυξάνει πάντως την τιμή-στόχο στα 16,70 ευρώ.
ξΕΧΑΕ: Στα 7,7 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Deutsche Bank, με παράλληλη σύσταση
αγοράς.


Σχολιάστε εδώ