Δείχνει τον Καραμανλή να ανησυχεί…

Δεδομένου ότι αποτελεί έναν από τους στενότερους συνεργάτες του και συχνά εμφανίζεται να τον «εκπροσωπεί» στα Μέσα Ενημέρωσης, εύλογα δημιουργείται η εντύπωση –και σε αρκετούς η βεβαιότητα– ότι όσα πράττει ή δηλώνει ο βουλευτής Επικρατείας είναι εν γνώσει του κ. Καραμανλή ή έχουν την έγκρισή του.
Η υπόθεση προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω του ότι σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο κ. Αντώναρος διαφοροποιήθηκε σαφώς από την επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα σε ζητήματα αιχμής για την ηγεσία της. Στην πρώτη όταν τάχθηκε υπέρ της πολιτικής αποκατάστασης του Θ. Ρουσόπουλου, αφού δεν του αποδόθηκαν ευθύνες για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ενώ είναι γνωστό ότι ο κ. Σαμαράς έχει με οριστικό τρόπο κλείσει τον «δρόμο επιστροφής» για τον άλλοτε κραταιό υπουργό Επικρατείας. Και πολύ περισσότερο ότι η απόφασή του αυτή δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο σκάνδαλο, αλλά συνδέεται με θέματα συμπεριφοράς (αλαζονεία, υπερβολικός πλουτισμός κ.ά.). Στη δεύτερη, όταν αποστασιοποιήθηκε από την κεντρική επιλογή του κόμματος, να εξετάσει το ενδεχόμενο διερεύνησης τυχόν ευθυνών του Κ. Σημίτη για το σκάνδαλο της Ζήμενς. Κι αν στην πρώτη περίπτωση από τη Συγγρού περιορίσθηκαν σε ορισμένες διευκρινίσεις, στην περίπτωση του κ. Σημίτη αντέδρασαν οργισμένα και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης χαρακτήρισε «άνευ σημασίας» τις απόψεις του κ. Αντώναρου. Ορισμένοι μάλιστα έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι η συγκεκριμένη αποστροφή περιείχε μήνυμα και προς τον ίδιο τον τέως πρωθυπουργό.
Ανησυχεί ο πρώην
Δεν ήσαν λίγοι άλλωστε εκείνοι που πίσω από τη διαφωνία του κ. Αντώναρου στο ενδεχόμενο παραπομπής του κ. Σημίτη διέγνωσαν την ανησυχία του κ. Καραμανλή για την πιθανότητα να αφυπνισθούν οι ρεβανσιστικές διαθέσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και να βρεθεί εκείνος στη θέση του κ. Σημίτη για την υπόθεση της οικονομίας, όπου και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής. Μάλιστα ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος φρόντισε να τονίσει ότι πρέπει να διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες του κ. Σημίτη, αποκλείοντας δε κάθε σκέψη για συμψηφισμό μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Βουλευτές της ΝΔ προειδοποιούν για τον κίνδυνο στο μέλλον να προκληθεί κρίση στις σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλή εξαιτίας δηλώσεων ή πρωτοβουλιών του κ. Αντώναρου και επισημαίνουν την ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις από την πλευρά του τέως πρωθυπουργού. Ζητούν δηλαδή να συστήσει στον βουλευτή Επικρατείας να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες παρεμβάσεις του. Αν ο τελευταίος συνεχίσει στο ίδιο «μοτίβο» τότε πολύ δύσκολα θα πείσει ο κ. Καραμανλής ότι δεν καλύπτει και δεν υιοθετεί τις κινήσεις του στενού συνεργάτη του. Σε μια τέτοια περίπτωση, η κρίση θα είναι αναπόφευκτη και οι συνέπειες απρόβλεπτες. Στελέχη πάντως της παράταξης κατηγορούν ευθέως τον κ. Αντώναρο ότι αξιοποιεί προς ίδιον όφελος τις σχέσεις του με τον τέως πρωθυπουργό, είτε για να διατηρείται στην επικαιρότητα, είτε για τα «παιχνίδια» του σε επίπεδο Μέσων Ενημέρωσης.


Σχολιάστε εδώ