MUSIC+ MEDIA

// Τα δημοσιεύματα εξακολουθούν όμως να αποδίδουν το πρόβλημα στην πειρατεία, αγνοώντας το σημαντικότερο δεδομένο της εξίσωσης, ότι οι καταναλωτές έχουν πολύ περισσότερες επιλογές για το πώς να ψυχαγωγηθούν.

// Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η αγορά των «apps» (εφαρμογών για κινητά) πρόκειται να ξεπεράσει τα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, μια αγορά που πριν από μερικά χρόνια ήταν ανύπαρκτη. Οι δισκογραφικές οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι το παλιό έσοδό τους ροκανίζεται από παντού και αν δεν αναπροσαρμόσουν τη λογική τους και αρχίσουν να δίνουν παντού «all you can eat» φθηνά πακέτα, τότε σύντομα θα βρεθούν με τον μεγαλύτερο από όλους τους κινδύνους – μετά την πτώση των εσόδων θα αρχίσουν να χάνουν και την αναγνωρισιμότητα και την υπεραξία που έχουν οι καλλιτέχνες τους, πράγμα το οποίο είναι το μοναδικό που μπορεί να τις βγάλει από το αδιέξοδο.

// Το ενδιαφέρον στοιχείο που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα υπέρ των δισκογραφικών έρχεται από το εξωτερικό.

// Η απόφαση της Google να σταματήσει να προωθεί στα αποτελέσματα αναζήτησης αποτελέσματα τα οποία προωθούν την πειρατεία περιεχομένου μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

// Για χρόνια η εταιρεία κώφευε στις εκκλήσεις δικαιούχων και η σημερινή αλλαγή της στάσης της δεν έχει προφανώς σχέση με την πολιτική του «don’t be evil». Αντίθετα, το εκτενές δίκτυο σχέσεων που έχει αναπτύξει με τους νομοθέτες τής επιτρέπει να έχει πρόωρη ενημέρωση για επερχόμενες αλλαγές και φαίνεται ότι πλησιάζουμε σε ένα κρίσιμο σημείο, στο οποίο οι κυβερνήσεις εκτιμούν πλέον ότι το μέγεθος της ζημιάς της πειρατείας περιεχομένου αρχίζει να έχει πολύ μεγάλες προεκτάσεις στην πραγματική οικονομία.

// Σύντομα λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε να αρχίσει δημόσια διαβούλευση και σε άλλες χώρες για το τι θα έπρεπε οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών να κάνουν ώστε να περιορίσουν ή και να απαγορεύσουν την οποιαδήποτε διακίνηση πειρατικού περιεχομένου.

// Κάτι τέτοιο δεν μπορεί παρά να επηρεάσει και τις ισορροπίες στην Ελλάδα, καθώς ο μεν ΟΤΕ με το Conn-X και η Forthnet από την άλλη μεριά δεν μπορεί να παραμείνουν σε ακινησία μπροστά σε τέτοιες εξελίξεις – ένας εκ των δύο θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα προχωρήσει σύντομα στη δημιουργία μεγάλων «all you can eat» νόμιμων υπηρεσιών περιεχομένου.

// Στο μεν τηλεοπτικό περιεχόμενο η Forthnet λόγω Nova θα έλεγε κανείς ότι έχει το προβάδισμα, άρα η μουσική φαίνεται να είναι το πεδίο στο οποίο ο ΟΤΕ θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί.

// Η κρίση φέρνει αλλαγές παντού και, απ’ ό,τι φαίνεται, σύντομα θα έχουμε αλλαγή φρουράς σε πολυεθνική δισκογραφική…


Σχολιάστε εδώ